Πάτρα: «Πονοκέφαλος» τα υπαίθρια στέκια των νέων για την ΕΛ.ΑΣ. – «Θέλει λεπτούς χειρισμούς το θέμα»

08.10.2020 / 18:18
gko-3-9

Απόλυτη συμμόρφωση με τα μέτρα και κυρίως με αυτό με το κλείσιμο των καταστημάτων τα μεσάνυχτα έχουν δείξει οι επαγγελματίες της εστίασης.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έρχονται από την τοπική ΕΛ.ΑΣ. το σύνολο των καταστημάτων αυτές τις δύο μέρες που το μέτρο έχει εφαρμοστεί, έχει δείξει συμμόρφωση και έχει υπακούσει, κλείνοντας τα μεσάνυχτα.

Η μοναδική εξαίρεση συνέβη σε μαγαζί των Ζαρουχλείκων και το επεισόδιο που εξελίχτηκε δεν είχε να κάνει ακριβώς με τον ιδιοκτήτη του καταστήματος.

Αντίθετα «πονοκέφαλο» για την αστυνομία προκαλεί το θέμα του συνωστισμού των νέων στους κοινόχρηστους χώρους, σε σκάλες, πλατείες και πεζοδρόμια, χωρίς να τηρούνται μέτρα και αποστάσεις.

Είναι ένα ζήτημα που σύμφωνα με κύκλους της αστυνομίας απαιτεί λεπτούς χειρισμούς αφού η παραμικρή “σπίθα” μπορεί να αποτελέσει την αφορμή για να προκληθεί “φωτιά” και για αυτό έως τώρα δεν έχει υπάρξει κάποια παρέμβαση.

Δεκάδες νέοι για δεύτερο συνεχόμενο βράδυ, βρέθηκαν με το που έκλεισαν τα καταστήματα σε μέρη όπως οι σκάλες της Αγίου Νικολάου (το βασικό τους στέκι).

Μάλιστα ύμφωνα με καταγγελίες των επαγγελματιών της εστίασης έχουν εμφανιστεί και πλανόδιοι μικροπωλητές που πωλούν μπύρες και κρασί, με 2 και 3 ευρώ.

Το όλο θέμα απασχολεί έντονα την ΕΛ.ΑΣ καθώς έρχεται βράδυ Παρασκευής και Σαββάτου όπου ο συνωστισμός από τους νέους αναμένεται να είναι ακόμα μεγαλύτερος και κατά συνέπεια και οι κίνδυνοι για την διασπορά.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα