Πάτρα: Οι γυναίκες της Ακαδημίας των Σπορ στο χάντμπολ επιστρέφουν

26.09.2020 / 7:17
akadimia-spor-2

Μετά από πέντε χρόνια απραξίας, λόγω οικονομικής κρίσης, ενεργοποιήθηκε πάλι η γυναικεία ομάδα χάντμπολ της Ακαδημίας των Σπορ και ήδη ξεκίνησαν προπονήσεις για την συμμετοχή τους στην Α2 εθνική κατηγορία γυναικών.

Το γυναικείο τμήμα του συλλόγου που έχει προσφέρει πάρα πολλά στον γυναικείο αθλητισμό της πόλης μέχρι σήμερα είχε συμμετάσχει σε6πρωταθλήματα Β ́ Εθνικής κατηγορίας γυναικών και σε12πρωταθλήματαΑ2 γυναικών.

 Έχει αναδείξει αρκετές αθλήτριες στις εθνικές ομάδες, κατά σειρά τις Χρυσούλα Τσαπικούνη,Ευγενία Καράγιωργα και Χρυσάνθη Αραβαντινού, ενώ από τις τελικές φάσεις πανελληνίων πρωταθλημάτων υποδομών που έχει συμμετάσχει, η καλύτερη  θέση της ήταν το 2001,  όταν κατέκτησε τη 2η θέση στις νεανίδες.

Ο πρόεδρος της ομάδος κ. Χρήστος Δεβελέγκας δηλώνει ότι η παύση των πέντε χρονών ήταν αρκετά μεγάλη.«Εάν και η ομοσπονδία βοηθήσει και φτιάξει τους ομίλους της Α2 γυναικών με γεωγραφικά κριτήρια(λόγωcovid-19), τότε η συμμετοχή μας στο πρωτάθλημα θα είναι δεδομένη».

Την επανεκκίνηση στη γυναικεία ομάδα ανέλαβαν δύο γνώριμοι του χώρου, ως προπονητές, ο γυμναστής με ειδικότητα χάντμπολ Άκης Λιβιέρης με την Ελένη Κονταξή, παλιά αθλήτρια που έχει φορέσει και την φανέλα της Ακαδημίαςτων Σπορ κατά το παρελθόν, ενώ η πιο παλιά παίκτρια της που είχε σταματήσει πριν πέντε χρόνια ξανά αρχίζει πάλι. Ο λόγος για την personal trainer Ηλιοστάλακτη Φαρμάκη.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα