Πάτρα: Ξεκινούν από σήμερα οι δίκες- Μέτρα ασφαλείας στο δικαστικό Μέγαρο

01.09.2020 / 7:00
dete-featured

Με μάσκες, αντισηπτικά, διαχωριστικά ασφαλείας αποστάσεις και θερμομετρήσεις ανοίγουν ξανά από σήμερα τα Δικαστήρια της Πάτρας.

Για πρώτη φορά, φέτος, λόγω της πανδημίας η επαναλειτουργία των Δικαστηρίων μετά το τμήμα των διακοπών του Αυγούστου, γίνεται την 1η Σεπτεμβρίου, δεκαπέντε μέρες νωρίτερα από τα προηγούμενα χρόνια.

Οι δικαστικές αίθουσες θα ζωντανέψουν εκ νέου καθώς προγραμματίζεται η εκδίκαση των υποθέσεων που εκκρεμούν.

Σε πρώτη φάση θα διεξαχθούν οι δίκες που είχαν δρομολογηθεί να γίνουν στο θερινό τμήμα, ενώ απο τα μέσα Σεπτεμβρίου οπότε και θα ξεκινήσει το νέο δικαστικό έτος θα συμπεριληφθούν στα πινάκια υποθέσεις που εκκρεμούν.

Υπενθυμίζουμε ότι το περασμένο δικαστικό έτος λόγω της πανδημίας που κράτησε κλειστά τα δικαστήρια επί τρεις μήνες, πολλές υποθέσεις έμειναν πίσω.
Τα περιοριστικά μέτρα εκδίκασης των υποθέσεων που περιλαμβάνουν αποστάσεις στα πινάκια για να αποτραπεί ο συγχρωτισμός εντός των δικαστικών αιθουσών κάτι αναμένεται να προκαλέσει μια ακόμα δυσλειτουργία στην επιτάχυνση απονομής της Δικαιοσύνης.

Ωστόσο, επειδή προέχει η Δημόσια Υγεία δικαστικοί λειτουργοί, δικαστικοί υπάλληλοι και δικηγόροι ζητούν να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία από τον ύπουλο ιό και την αποφυγή μετάδοσής του.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα