Πάτρα: Νέα διαγράμμιση των διαβάσεων ζητούν οι γονείς του 22ου Δημοτικού Σχολείου

15.10.2020 / 6:28
0b7339e80ce182987de4b66919654373_L

Την εκ νέου διαγράμμιση των διαβάσεων πεζών στην οδό Λεύκας μπροστά στην είσοδο του 22ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών και εκατέρωθεν αυτής ζητούν από τον Δήμο τα μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.

Όπως υποστηρίζουν οι διαγραμμίσεις είναι ανύπαρκετες γεγονός που εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την ασφάλεια των μαθητών κατά τη διάρκεια της πρωινής προσέλευσης και αποχώρησής τους από το σχολείο.

Στην επιστολή τους προς τη Διεύθυνση Πολεοδομικού Κυκλοφοριακού Σχεδιασμού και Δόμησης του Δήμου Πατρέων αναφέρουν τα εξής: «Το 22ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών έχει την είσοδό του επί της οδού Λεύκας. Οι διαβάσεις πεζών που βρίσκονται τόσο ακριβώς μπροστά από την είσοδο του σχολείου (Λεύκας 149) όσο και εκατέρωθεν αυτής λόγω των έργων ασφαλτόστρωσης που πραγματοποιήθηκαν στην διάρκεια του καλοκαιριού επί της οδού Λεύκας δεν είναι πλέον ορατές. Από την στιγμή που οι διαβάσεις δεν είναι ορατές στο οδόστρωμα, οι μαθητές δεν τις αναζητούν και διασχίζουν κάθετα το οδόστρωμα από οπουδήποτε θέτοντας σε κίνδυνο την σωματική τους ακεραιότητα, ενώ ταυτόχρονα οι οδηγοί κινδυνεύουν να εμπλακούν σε τροχαίο ατύχημα με μικρά παιδιά καθώς δεν βλέπουν διαβάσεις και δεν μειώνουν ταχύτητα. Παρακαλούμε να λάβετε σοβαρά υπόψη σας τις επισημάνσεις μας και να ενεργήσετε άμεσα για την ασφάλεια των παιδιών μας».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα