Πάτρα: Μεγάλο ενδιαφέρoν των δανειοληπτών για το πρόγραμμα «Γέφυρα»

01.10.2020 / 7:29
stegastika-daneia

Μεγάλο είναι το ενδιαφέρον των Πατρινών δανειοληπτών για να υπαχθούν στο πρόγραμμα «Γέφυρα» που η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων του πήρε παράταση έως τις 31 Οκτωβρίου. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε όλη την Ελλάδα το σύνολο των αιτήσεων έχει ήδη ξεπεράσει τις 125.000, ενώ στις αρχές του μήνα ο αριθμός αυτός ήταν μόλις στις 50.000, γεγονός που δείχνει τη δυναμική του ρυθμού των αιτήσεων.

Το βασικό κίνητρο υπαγωγής στη «Γέφυρα» είναι τα διευρυμένα κριτήρια, η μηνιαία επιδότηση που φτάνει στα 600 ευρώ και φυσικά το ότι για πρώτη φορά καλύπτονται και οι ενήμεροι δανειολήπτες.

Στην Πάτρα με ένα μεγάλο μέρος των πολιτών να έχει πάρει στεγαστικά δάνεια ή να έχει βάλει σε υποθήκη μέρος της ακίνητης περιουσίας του ή ακόμα και την πρώτη του κατοικία, έσπευσαν πολλοί να κάνουν την αίτηση.

Το πρόγραμμα, αποφάσισε να τρέξει η κυβέρνηση, κάτω από το βλέμμα των εταίρων, γνωρίζοντας την κρίση και τα προβλήματα που επέφερε η πανδημία και οι συνέπειές της, με πολλούς από τους δανειολήπτες να μην μπορούν να ανταποκριθούν. 

Πάντως, αυτό που αποτελεί αντικείμενο προβληματισμού είναι η αποχή από το σχήμα επιδότησης, όσων είχαν αιτηθεί προστασίας από τον παλιό νόμο Κατσέλη και βρίσκονται σε αναμονή.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα