Πάτρα: Η μάσκα και τα πιο αυστηρά μέτρα έκαναν ακόμα πιο καχεκτική την αγορά – Αγωνία για το αν υπάρξει παράταση

12.10.2020 / 17:45
gko-1-103

Το μέτρο της καθολικής χρήσης της μάσκας και γενικότερα τα περιοριστικά μέτρα που επιβλήθηκαν από τις υγειονομικές αρχές της περιοχής την περασμένη εβδομάδα, δεν έχει επηρεάσει αρνητικά μόνο τα καταστήματα εστίασης, αλλά και τα εμπορικά μαγαζιά.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πατρών Κώστας Ζαφειρόπουλος, η καθολική χρήση της μάσκας, αλλά το μέτρο για το κλείσιμο της εστίασης από τα μεσάνυχτα και μετά έχουν παίξει τον ρόλο τους στην ακόμα μεγαλύτερη πτώση της κίνησης των εμπορικών μαγαζιών.

Ειδικότερα το μέτρο της μάσκας, όπως λέει ο κ. Ζαφειρόπουλος. “Σταδιακά είδαμε από τη στιγμή που επιβλήθηκε η καθολική χρήση της μάσκας την κίνηση των εμπορικών μαγαζιών να γίνεται πιο καχεκτική”.

Η εξήγηση της πτώσης αυτής ίσως να έχει να κάνει με τον ρόλο της ψυχολογίας αφού έχει αποδειχθεί ότι όπου επιβάλλονται ακόμα πιο αυστηρά μέτρα για την πανδημία ο κόσμος φοβάται και το γεγονός αυτό επηρεάζει αρνητικά την αγορά.

Οπότε τόσο η εστίαση (που έχει επηρεαστεί άμεσα από τα μέτρα), όσο και το εμπόριο (που έχει επηρεαστεί έμμεσα) αγωνιά για το αν υπάρξει παράταση των αποφάσεων αυτών από τις υγειονομικές αρχές και τα αρμόδια υπουργεία.

Κάτι που αναμένεται να κριθεί την Τρίτη στην καθιερωμένη ενημέρωση που γίνεται. Σημειώνουμε ότι τα κρούσματα τις τελευταίες τρεις για την Αχαϊα ήταν πέντε το Σάββατο, εννέα την Κυριακή, και πέντε την Δευτέρα. Με λίγα λόγια όλα είναι ανοικτά.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα