Πάτρα: Αυτές είναι οι ποινές για τα επεισόδια του 2014

22.09.2020 / 15:43
γκο-10-15

Τον Δεκέμβριο του 2014, είχε σημειωθεί στο κέντρο της Πάτρας, μια από τις πιο επεισοδιακές συγκρούσεις της αστυνομίας με ομάδα αντιεξουσιαστών, που διαδήλωναν για την δολοφονία του μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου και την απεργία πείνας του αναρχικού Νίκου Ρωμανού.

Οι μεγαλύτερες ποινές για τα πολύ σοβαρά επεισόδια που εκτυλίχθησαν εκείνο το βράδυ στο κέντρο της πόλης, επιβλήθηκαν από το Τριμελές Πρωτοδικείο Πατρών, σε σε δύο άτομα, που καταδικάστηκαν σε συνολικά 9 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή, για τις κατηγορίες της διατάραξης οικιακής ειρήνης, της παράνομης οπλοχρησίας και της άρνησης δακτυλοσκόπησης.

Τρεις ακόμη κατηγορούμενοι, απαλλάχθηκαν των βασικών κατηγοριών, λόγω αμφιβολιών και καταδικάστηκαν σε ποινή 2 μηνών, γιατί είχαν αρνηθεί την λήψη δακτυλικών αποτυπωμάτων, κατά την προσαγωγή τους, στην Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας.

Η εισαγγελέας, ζήτησε την ενοχή των κατηγορουμένων, βάσει των κατηγοριών. Ωστόσο, το δικαστήριο εξέφρασε αμφιβολίες, τουλάχιστον για δύο κατηγορούμενους, ενώ περιόρισε το κατηγορητήριο και για άλλους δύο.

Να σημειωθεί ότι, από το πρωί της Δευτέρας, βρίσκονταν στο ακροατήριο και έξω από το Δικαστικό Μέγαρο, δεκάδες άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου σε ένδειξη συμπαράστασης. Ισχυρή ήταν και η δύναμη της ΕΛ.ΑΣ.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα