Πάτρα: Από τον βιολογικό καθαρισμό τα δείγματα για τον κορωνοϊό για τα αστικά λύματα

18.10.2020 / 8:32
γκο-1-282

Τα αστικά λύματα της Πάτρας θα δείξουν το επιδημιολογικό φορτίο της πόλης στον κορωνοϊό και οι  δειγματοληψίες θα ξεκινήσουν μέσα στο προσεχές διάστημα, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η ΔΕΥΑΠ από την περασμένη Παρασκευή.

Τα δείγματα θα παίρνονται σε συχνά τακτικά χρονικά διαστήματα από το Εργαστήριο Υγιεινής του Πανεπιστημίου Πατρών και τον διευθυντή του Απόστολο Βανταράκη και θα γίνεται από την είσοδο του Βιολογικού Καθαρισμού της πόλης.

Τα δείγματα θα παίρνονται κατά πάσα πιθανότητα μία ή δύο φορές την εβδομάδα και μέσα από αυτά θα έχουμε την δυνατότητα να γνωρίζουμε το ακριβές επιδημιολογικό φορτίο για την Πάτρα, αφού τα κρούσματα που ανακοινώνονται από τον ΕΟΔΥ, δεν αντικατοπτρίζουν την πραγματική εικόνα, καθώς δεν κάνουμε όλοι μας τον μοριακό έλεγχο.

Αντίθετα ο αριθμός των ιών στα λύματα θα αποτυπώνουν την εικόνα της Πάτρας επιδημιολογικά. Είναι ένα μέτρο που κρίθηκε απαραίτητο από την στιγμή που η Πάτρα έχει εμφανίσει αυξημένα κρούσματα το τελευταίο διάστημα και η διασπορά έχει εξαπλωθεί στην κοινότητα.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα