Πάτρα – Αντιφασιστικό συλλαλητήριο σήμερα στην πλατεία Γεωργίου

07.10.2020 / 4:15
den-einai-athooi-diki-xrisis-avgis

Ο “Ανυπόταχτος Μαθητής”, σε ανάρτησή του αναφέρει: “Έχουν περάσει 7 χρόνια από την δολοφονία του Φύσσα, από την εγκληµατική οργάνωση της Χρυσής Αυγής.  Μια οργάνωση µε φασιστικές και εθνικιστικές ιδέες και αντιλήψεις, µια οργάνωση που χύνει το ρατσιστικό της  δηλητήριο και θεωρεί υπεύθυνους γιατην κακή ποιότητα ζωήςµας τους µετανάστες, αλλά κυρίως µια οργάνωση µε  συγκεκριµένες πρακτικές που µόνο επικίνδυνες και εγκληµατικές µπορούν να θεωρηθούν. 

Ερχόµαστε, λοιπόν, µετά από 7 χρόνια συνεχών αγώνων ενάντια στον φασισµό , προς την ολοκλήρωση της δίκης της  Χρυσής Αυγής. Σε όλο αυτό το διάστηµα καταφέραµε από µεριάς µας σηµαντικές νίκες και η Χρυσή Αυγή έχασε µέρος  από την δυναµική της, µε αποτέλεσµα να µην µπει στο κοινοβούλιο στις τελευταίες εκλογές. 

Παρόλα αυτάείναι σηµαντικό να κατανοήσουµε ότι η πάλη ενάντια στον φασισµό συνεχίζεται, ειδικά σε µία περίοδο που βλέπουµε την κυβέρνηση να στρώνει το έδαφος ώστε οι ναζί, δολοφόνοι να ξαναβγούν στο  προσκήνιο. Στρώνει το έδαφος διορίζοντας την κ.Ζαρούλια , γυναίκα του Μιχαλολιάκου, υπάλληλο στη βουλή. Στρώνει  το έδαφος καθιστώντας πιθανό σενάριο αθώωσης της εγκληµατικής οργάνωσης, µε καταδίκη µόνο των άµεσα  εµπλεκόµενων στη δίκη. Ένα σενάριο που στην ουσία θα οδηγήσει στην επανεµφάνιση και το δυνάµωµα της Χρυσής  Αυγής στο επόµενο διάστηµα. 

Εξάλλου ο φασισµός πάντα αποτελεί το µακρύ χέρι της κυβέρνησης και των αφεντικών , γιατί όπου δεν  φτάνει το γκλόπ φτάνει το µαχαίρι του φασίστα. ∆εν είναι τυχαίο ότι η Χρυσή Αυγή βγήκε στο προσκήνιο την  περίοδο των µνηµονίων, κατά την οποία πάρθηκαν πάρα πολλά µέτρα που τσάκιζαν τη ζωή µας. Το ζητούµενο, ήταν να  µας αποπροσανατολίσουν από τον πραγµατικό εχθρό, που δεν είναι άλλος από την βάρβαρη πολιτική των κυβερνήσεων  που γεννά φτώχεια, ανεργία, εξαθλίωση και να µας πείσουν ότι φταίει ο πρόσφυγας, ο µετανάστης ή όποιος αγωνίζεται. 

Έτσι και τώρα την στιγµή που το σύστηµα τσακίζει ό,τι έχει µείνει, διαλύει την υγεία και την παιδεία ακόµα  πιο πολύ, θα επιχειρήσει να ξαναβγάλει τα πιστάσκυλιά , τους ναζί, µπροστά. 

Επίσης δεν είναι τυχαίο πως τα κανάλια που , όλη αυτή την περίοδο ουρλιάζουν ότι οι µαθητές είναι αλήτες και τολµάνε και κάνουν καταλήψεις,ήταναυτοίπουότανδολοφονήθηκεοΦύσσας , έβγαιναν και έλεγαν ότι τον σκότωσαν για το ποδόσφαιρο. 

Είναι σηµαντικό να συνεχίσουµε ναπολεµάµε µε κάθε µέσο που διαθέτουµε τον φασισµό,ώστε κανένας φασίστας,  κανένας ναζιστής, κανένας χρυσαυγίτης να µην βρίσκει χώρο στα σχολεία µας και στις γειτονιές µας. Θα πρέπει όλοι  µαζικά µέσα από τις δράσεις µας και τις κινητοποιήσεις µας να διεκδικήσουµε εδώ και τώρα την καταδίκη της Χρυσής Αυγής. Είναι εγκληµατίες, είναι αυτοί που δολοφόνησαν τον Φύσσα και τον ΣαχζατΛουκµάν και  θα πρέπει να καταδικαστούν. 

Κόντρα στην τροµοκρατία ,συνεχίζουµε δυναµικά τις καταλήψεις και αυτήν την εβδοµάδα , ενώνουµε τον αγώνα µας  για µια καλύτερη παιδεία,για ασφαλή από την πανδηµία σχολεία µε τον αγώνα ενάντια στον ρατσισµό, τοµίσος ,τον εθνικισµό !! 

ΚΑΛΟΥΜΕ 7/10 στην πλατεία Γεωργίου στις 11:00 να κατέβουµε όλοι οι µαθητές και οι µαθήτριες µε αποφάσεις και κατηλήψεις. Ο φασισµός δεν έχει θέση ούτε στη κοινωνία µας, ούτε στις γειτονιές µας ούτε και στα σχολεία µας. 

Τσακίζουµε τον φασισµό και το σύστηµα που τον γεννά”

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα