Πάτρα – Ανθούπολη: Ακίνητο πάει για πλατεία – Ορίστηκε επιτροπή παραλαβής

15.10.2020 / 19:28
gko-5-13

Επιτροπή για την παραλαβή δημοτικού ακινήτου που ήταν δεσμευμένο επί χρόνια από ιδιωτική επιχείρηση όρισε ο Δήμος Πατρέων. Πρόκειται για τμήμα έκτασης που είχε ως θέμα αναδείξει η «Π» στην περιοχή της Ανθούπολης, και το οποίο προορίζεται για πλατεία.

Μετά από την εξέλιξη αυτή, ο Δήμος προχώρησε τον Ιούλιο σε αποτύπωση του περιφραγμένου χώρου, ο οποίος έχει συνολικό εμβαδόν 1.965 τ.μ. εκ των οποίων τα 1.261 τ.μ. ανήκουν στο Δήμο.

Η περίπτωση του συγκεκριμένου ακινήτου που βρίσκεται στην οδό Πανεπιστημίου, απέναντι από το Α’ δημοτικό νεκροταφείο είχε περιγραφεί στο ρεπορτάζ ως ενδεικτική του κινήματος που αναπτύχθηκε μετά από τη θετική έκβαση στην υπόθεση της πλατείας Καλλιπάτειρας τον περασμένο Ιούνιο.

Το μεγαλύτερο τμήμα του ακινήτου (περίπου 80%) είχε απαλλοτριωθεί πριν από πολλά χρόνια. Απέμενε το υπόλοιπο 1/5, το οποίο απαλλοτριώθηκε πρόσφατα. Οι εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης στο Αρκτικό Διαμέρισμα είχαν κινήσει τις διαδικασίες για να προχωρήσει το θέμα που παρέμενε στάσιμο για χρόνια.

πηγή: εφημερίδα “Πελοπόννησος”

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα