Πάνω από 200 μαθητές στην Πάτρα σε καραντίνα – Ζητούν τεστ οι σχολικές κοινότητες

17.10.2020 / 8:26
γκο-1-236

Τα αλλεπάλληλα κρούσματα κορονοιού σε σχολεία της Πάτρας τις τελευταίες ημέρες, έχουν δημιουργήσει ανησυχία στην εκπαιδευτική κοινότητα και όχι μόνο.

Τούτο είχε ως αποτέλεσμα να βρίσκονται σε καραντίνα περισσότεροι από 200 μαθητές που ήταν σε σχολεία όπου εντοπίστηκαν κρούσματα.

Το πρόβλημα είναι πως τόσο για τους ίδιους τους μαθητές , αλλά και τις οικογένειές τους, υπάρχει μια αναστάτωση καθώς τα υγειονομικά πρωτόκολλα στα σχολεία δεν προβλέπουν τεστ και παρατείνεται έτσι η αγωνία αυτών των ανθρώπων.

Γεγονός είναι πως στα σχολεία δεν πάνε και τόσο καλά τα πράγματα, αλλά οι ιθύνοντες δεν εννοούν να βελτιώσουν τα πρωτόκολλα, όπως ζήτησε πριν λίγες ο δήμαρχος Κ.Πελετίδης.Περιμένουμε να γίνει δυσκολότερη η κατάσταση όσο οι αρμόδιοι επιμένουν να μην υιοθετούν λογικές λύσεις όπως, τέστ σε όλη την τάξη όπου παρουσιάζεται κρούσμα καθώς και των άμεσων επαφών του ασθενούς.

Επίσης, η λύση που πρότεινε ο δήμος Πατρέων για ολιγομελή τμήματα με τη χρησιμοποίηση δεκάδων κενών αιθουσών που έχουν βρεθεί και θα ελαχιστοποιούσε τον κίνδυνο της μετάδοσης του ιού, δεν είναι στις προθέσεις του Υπουργείου.Την ίδια στιγμή στην Πάτρα υπάρχει και νέα εστία μετάδοσης του κορονοιού καθώς εντοπίστηκαν 8 νέα κρούσματα στο Πανεπιστήμιο.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα