Ο Άγγελος Τσιγκρής για την ενίσχυση του Πανεπιστημίου Πατρών με διδακτικό προσωπικό

13.10.2020 / 11:25
unnamed-10

Την ικανοποίησή του για την απόφαση της υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, με την οποία διατίθενται επιπλέον 23 θέσεις Καθηγητών στο Πανεπιστήμιο Πατρών, εξέφρασε ο βουλευτής Αχαΐας της Ν.Δ. Άγγελος Τσιγκρής, ο οποίος ως γνωστόν, από τον περασμένο Ιούλιο είχε καταθέσει σχετική ερώτηση στη Βουλή προς την κα Νίκη Κεραμέως, για το ζήτημα αυτό.

Συγκεκριμένα ο Αχαιός βουλευτής, είχε ζητήσει στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου από την Υπουργό, την ενίσχυση της στελέχωσης του Πανεπιστημίου Πατρών με διδακτικό και ερευνητικό προσωπικό, προκειμένου να αποφευχθεί η υποβάθμιση του επιπέδου σπουδών που παρέχεται στους φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών, υπογραμμίζοντας τότε χαρακτηριστικά στην ερώτησή του, “ότι η άμεση επαναπροκήρυξη των κενών οργανικών θέσεων με σκοπό την κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών για το σύνολο των τμημάτων του Πανεπιστημίου, ήταν αδήριτη ανάγκη!”. 

Με αφορμή την ενίσχυση με μέλη ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Πατρών, ο βουλευτής Αχαΐας της Ν.Δ. Άγγελος Τσιγκρής δήλωσε τα ακόλουθα: 

“Η Κυβέρνηση ανταποκρινόμενη στο δίκαιο αίτημα της πόλης, του Πρύτανη Πατρών, αλλά και στη σχετική ερώτηση που της είχα καταθέσει στη Βουλή προς την Υπουργό Παιδείας, κατανέμει 23 από τις συνολικά 282 θέσεις πρόσληψης διδασκόντων στο Πανεπιστήμιο Πατρών, υποστηρίζοντας εμπράκτως την εκπαιδευτική διαδικασία και την απαιτητική αποστολή του Ιδρύματος. 

Ως εκπαιδευτικός και ως εκλεγμένος εκπρόσωπος του νομού μας στη Βουλή, παραμένω πάντα δίπλα στις ανάγκες του Πανεπιστημίου Πατρών, υποστηρίζοντας σε κάθε ευκαιρία την ποιοτική εκπαίδευση, την ακαδημαϊκή εξωστρέφεια και την αδιάλειπτη ερευνητική δραστηριότητα του Πανεπιστημίου μας. 

Θα είμαι πάντα στην πρώτη γραμμή προκειμένου να προωθώ τα δίκαια αιτήματα των φορέων και των πολιτών που με εμπιστεύτηκαν, για να οδηγήσουμε τον τόπο μας εκεί που πραγματικά του αξίζει.”._ 

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα