Με κενά εκπαιδευτικών έως 40% στα σχολεία της Δυτικής Ελλάδας

16.09.2020 / 4:00
sxoleio-1

Σύμφωνα με την Περιφερειακή Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας τα κενά σε Γυμνάσια και Λύκεια αγγίζουν το 40% και είναι περισσότερα από το 2019.

Η κατάσταση είναι καλύτερη στην πρωτοβάθμια, καθώς σε νηπιαγωγεία και δημοτικά τα κενά σε δασκάλους δεν ξεπερνούν το 15% με 20% γεγονός που θεωρείται στα πλαίσια του φυσιολογικού. Χωρίς προβλήματα ξεκίνησε η χρονιά στην ειδική αγωγή όπου σχεδόν το σύνολο των εκπαιδευτικών που απαιτούνται για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων, ήταν εγκαίρως στο πόστο τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά φέτος τα κενά που δημιουργούνται στα σχολεία από την άδεια ειδικού σκοπού που θα πάρουν εκπαιδευτικοί που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες θα καλυφθούν από συναδέλφους τους που θα υπογράφουν τρίμηνες συμβάσεις εργασίες, γεγονός που έχει προκαλέσει κύμα αντιδράσεων.

Ωστόσο δεν είναι μόνο οι ελλείψεις σε προσωπικό που προβληματίζει καθώς, πονοκέφαλο αποτελεί και το γεγονός ότι στα μεγάλα αστικά κέντρα της Δυτικής Ελλάδας και κυρίως στην Πάτρα παρατηρούνται υπεράριθμα τμήματα με 25 έως 27 παιδιά.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα