BINTEO- ΦΩΤΟ- Δραματικές ώρες- Τεράστιο το μέτωπο της φωτιάς που πλησιάζει σπίτια- Δόθηκε εντολή εκκένωσης- Φαρμάκης: Θα είναι μια πολύ δύσκολη νύχτα

16.09.2020 / 19:12
φωτο

Nεότερη ενημέρωση 1.45 “Μια δύσκολη βραδιά με μεγάλη αγωνια ,και μια μάχη ,που την δίνουμε όλοι μαζί” σχολίασε ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαϊας Χαράλαμπος Μπονάνος.

Νεότερη Ενημέρωση 01.20: Δραματικές είναι οι ώρες στην περιοχή των Άνω Συχαινών. Δόθηκε  εντολή προληπτικής εκκένωσης, καθώς οι φλόγες έφτασαν μια ανάσα από σπίτι. H φωτιά έχει πάρει μεγάλη έκταση. Πανικόβλητοι οι κάτοικοι  αφήνουν τα σπίτια τους.


Νεότερη ενημέρωση: 00.43 Πλησιάζει σε κατοικημένες περιοχές η πυρκαγιά που εξακολουθεί να μαίνεται στα Συχαινά. Λίγο μετά τις 12 τα μεσάνυχτα οι φλόγες είχαν πλησιάσει επικίνδυνα  τα  σπίτια στην περιοχή μεταξύ Συχαινών και Μποζαϊτίκων.

Σε δηλώσεις του από την περιοχή που έχει εκδηλωθεί η φωτιά ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης τόνισε πως θα είναι μία πολύ δύσκολη νύχτα αυτή που διανύουμε.

“Μάχη με τις φλόγες δίνουν απόψε οι πυροσβεστικές μας δυνάμεις, στην περιοχή των Συχαινών της Πάτρας” τόνισε ο κ. Φαρμάκης. “Η προσπάθεια να μην επεκταθεί η πυρκαγιά είναι μεγάλη και το έργο τους συνδράμει η Πολιτική Προστασία και ο μηχανισμός της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Είμαστε όλοι εδώ για να νικήσουμε και σε αυτή την μάχη… Ας ελπίσουμε όλα να πάνε καλά!”

Νεότερη ενημέρωση: 00.10  Παραμένει σε πλήρη εξέλιξη η φωτιά στα Συχαινά της Πάτρας. Το μέτωπο είναι ενεργό και όλες οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής είναι επί ποδός ενώ έχει ζητηθεί ενίσχυση με οχήματα και Πυροσβέστες και από άλλες περιοχές της Πελοποννήσου.

 

Η φωτιά έφτασε σε σημείο …αναπνοής από κατοικία στα κάτω Συχαινά, αλλά αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.

Η κυκλοφορία επί της Περιμετρικής της Πάτρας έχει διακοπεί.

 

Νεότερη Ενημέρωση: Δύσκολο βράδυ για τους άνδρες της Πυροσβεστικής με τη φωτιά που ξέσπασε το βράδυ της Τετάρτης στην περιοχή των Συχαινών και της Βούντενης. Η φωτιά είναι σε εξέλιξη, καίει δασική έκταση, αλλά δεν απειλεί σπίτια, ενώ τις προσπάθειες των πυροσβεστών δυσκολεύουν οι δυνατοί άνεμοι που επικρατούν.

Ωστόσο, οι άνδρες της Πυροσβεστικής προσπαθούν να την κόψουν την και να απομονώσουν τις εστίες της καθώς καίει μεγάλη έκταση. Με το πρώτο φως της ημέρας θα έχουμε τα αποτελέσματα και από αυτή την πυρκαγιά.

Πρώτη Ενημέρωση: Μεγάλη φωτιά έχει ξεσπάσει το βράδυ της Τετάρτης στην περιοχή των Συχαινών, στην Πάτρα. Στην  περιοχή σπεύδουν δυνάμεις της πυροσβεστικής ενώ υπάρχει ανησυχία από τους κατοίκους.

H πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε αγροτοδασική έκταση της Βούντενης στο ύψος του τούνελ «Πατρέας» της περιμετρικής. Η φωτιά καίει σε μεγάλη έκταση και σε πρώτη φάση έχουν σπεύσει 15 οχήματα της πυροσβεστικής  και 30 πυροσβέστες.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα