Μεγάλη αύξηση των ανθρώπων που μπαίνουν σε νοσοκομεία λόγω κορονοίού στη Μόσχα

24.09.2020 / 19:01
γκο-8-20

ατά 30% αθξήθηκε ο αριθμός των ανθρώπων με κορονοϊό που εισάγονται καθημερινά στα νοσοκομεία της Μόσχας μέσα σε μια εβδομάδα, όπως ανακοίνωσαν σήμερα (24/09) οι αρμόδιες ρωσικές Αρχές που παρακολουθούν την κατάσταση που σχετίζεται με την Covid-19, οι οποίες διαπιστώνουν ότι -όπως και στην Ευρώπη έτσι και στη Ρωσία– παρατηρούνται οι ίδιες τάσεις αύξησης των κρουσμάτων.

«Η Μόσχα παρακολουθεί με προσοχή την κατάσταση με τον κορονοϊό σε όλο τον κόσμο. Σε πολλές περιοχές, συμπεριλαμβανομένης και της Ευρώπης παρατηρείται αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού. Οι ίδιες ακριβώς τάσεις παρατηρούνται και στη Μόσχα… Την τελευταία εβδομάδα ο ημερήσιος αριθμός των εισαγόμενων κρουσμάτων αυξήθηκε περίπου στο 30%», ανέφεραν οι αρμόδιες Αρχές.

Οι ίδιες πηγές, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, επισήμαναν ότι η ρωσική πρωτεύουσα διαθέτει τις αναγκαίες υποδομές και είναι έτοιμη κάθε στιγμή για να αντιμετωπίσει την αύξηση των κρουσμάτων, καθώς όλα τα νοσοκομεία διαθέτουν τον απαιτούμενο εξοπλισμό και τα κατάλληλα φάρμακα.

Παράλληλα, σημείωσαν ότι στη Μόσχα έχει δημιουργηθεί ένα μοναδικό σύστημα για τεστ κορονοϊού, το οποίο προσφέρει την δυνατότητα να πραγματοποιούνται περίπου 70.000 τεστ το εικοσιτετράωρο.

Οι αρμόδιες ρωσικές Αρχές υπενθύμισαν ότι η εξέλιξη της πανδημίας θα εξαρτηθεί και από τους ίδιους του πολίτες, επισημαίνοντας ότι είναι πολύ σημαντικό να φορούν τις μάσκες, πρωτίστως στους δημόσιους χώρους και στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Επίσης, συνιστάται η μείωση των επαφών και να δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στα άτομα μεγάλης ηλικίας.

Στη Μόσχα πραγματοποιείται η φάση 3 των κλινικών δοκιμών του εμβολίου για τον κορονοϊό και η πρώτη παρτίδα ήδη άρχισε να χρησιμοποιείται στους πολίτες. Πρωτίστως εμβολιάζονται το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στις μονάδες λοιμώξεων, οι εργαζόμενοι στο τμήματα της κατ’ οίκον ιατρικής φροντίδας, συμπεριλαμβανομένων και των νοσηλευτριών που κάνουν λήψη αίματος και άλλες βιοϊατρικές εξετάσεις σε σπίτια.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα