Κουτσούμπας για πλημμύρες: «Με επιδοματάκια δεν θα ανασάνει αυτός ο κόσμος»

28.09.2020 / 17:40
γκο-1-117

Κατά τη σημερινή του ομιλία στη Βουλή, ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, επέρριψε στην κυβέρνηση ακέραιη την ευθύνη για την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει κάτοικοι και περιοχές μετά το καταστροφικό πέρασμα του «Ιανού», σημειώνοντας ότι «δεν υποτιμάμε τη σφοδρότητα του φαινομένου, αλλά δεν μπορούμε να δεχθούμε ότι ένας ολόκληρος κρατικός μηχανισμός σήμερα δεν ενισχύεται, δεν προετοιμάζεται και δεν εκπαιδεύεται, με βάση το χειρότερο σενάριο και με οδηγό την προστασία της ανθρώπινης ζωής και των κόπων μιας ζωής».

Ανέφερε ότι και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επικαλείτο την κλιματική αλλαγή για να αποκρύψει τις δικές της ευθύνες. Υπογράμμισε πως το ΚΚΕ τονίζει ότι ο κόσμος αυτός που έχει καταστραφεί από τις πλημμύρες πρέπει να αποζημιωθεί στο 100% των ζημιών, «όπως απαιτούν οι πληγέντες. Ούτε ευρώ λιγότερο. Με επιδοματάκια δεν θα ανασάνει αυτός ο κόσμος». Πρόσθεσε ότι, βάσει όσων έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση, οι πράξεις (της) θα είναι «κάποια ημίμετρα και αποζημιώσεις με το σταγονόμετρο».

Είπε ότι δεν υπήρχε καν συντήρηση των υπαρχόντων αντιπλημμυρικών υποδομών, ενώ ούτε νέα έργα ενταγμένα σε ενιαίο σχέδιο υλοποιούνται και τόνισε πως το ΚΚΕ τάσσεται υπέρ της άμεσης έναρξης νέων έργων, αναφέροντας μάλιστα και συγκεκριμένες παραμέτρους που πρέπει να ληφθούν υπόψη.

Σημείωσε ότι η κυβέρνηση δεν έχει τέτοιο σχέδιο και το πιθανότερο είναι «να δούμε αποσπασματικά αντιπλημμυρικά έργα» γιατί «και εδώ μπαίνει κόφτης, εφόσον η Ε.Ε. και εγχώριοι μεγάλοι κατασκευαστικοί όμιλοι δεν έχουν τέτοια έργα στις προτεραιότητές τους, ενώ η Ε.Ε. έχει ομολογήσει πως τα έργα κοστίζουν περισσότερο από τις “κουτσουρεμένες” αποζημιώσεις που δίνονται μετά από καταστροφές».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα