Κατσιφάρας: Γιατί με φυλάνε οι αστυνομικοί –Ποιον φοβάται, πλέον;

30.10.2020 / 11:16
κατσοφαρασ

Ο Απόστολος Κατσιφάρας ήταν επί σειρά ετών βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, το οποίο τον έκανε και υφυπουργό Δικαιοσύνης, ενώ διετέλεσε και περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας.

Γνωστά λίγο πολύ όλα αυτά, θα πείτε. Σύμφωνοι. Εκείνο, ωστόσο, που δεν είναι ευρέως (ή καθόλου) γνωστό είναι ότι, αν και συνταξιοδοτημένος και χωρίς να έχει πια κάποιον σημαντικό ενεργό θεσμικό ρόλο στην πολιτική, πέραν αυτού του επικεφαλής της μείζονος περιφερειακής μειοψηφίας, ο Απόστολος Κατσιφάρας φρουρείται από δύο αστυνομικούς! Ναι, σωστά διαβάσατε.

Αποστολή τους είναι (υποτίθεται)  να τον ακολουθούν σε κάθε του βήμα (που λέει ο λόγος) και να μην τον χάνουν από τα μάτια τους, ούτως ώστε να είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμοι να επέμβουν σε πιθανή παρενόχληση ή επίθεση που δεχθεί για να τον προστατεύσουν.

Γεγονός που προκαλεί, αν μη τι άλλο, εύλογα ερωτηματικά, το εξής ένα: Από ποιον ή ποιους απειλείται ένα πολιτικό πρόσωπο που δεν είναι πια στην πρώτη γραμμή, για να έχει αστυνομικούς στη διάθεση του; Την ίδια ώρα μάλιστα που φρουρούς δεν έχει καν ο Περιφερειάρχης;

«Έχω δεχθεί δύο επιθέσεις»

Μιλώντας στον «Κόσμο», ο ίδιος παραδέχεται ότι έχει αστυνομική προστασία, την οποία αποδίδει στο γεγονός ότι στο παρελθόν έχει υποστεί δύο επιθέσεις.

«Ανήκω σε μια ειδική κατηγορία, που χρήζει προστασίας, καθώς το 2011, όταν ήμουν υφυπουργός Δικαιοσύνης, με είχαν στοχοποιήσει. Έπεσα θύμα επιθέσεων από  αναρχοαυτόνομους, “αγανακτισμένους”  δύο φορές. Μάλιστα, τη μια έστειλαν τον συνεργάτη μου, τον Τσεκούρα, στο νοσοκομείο», λέει χαρακτηριστικά.

Και γι’ αυτόν τον λόγο, όπως αναφέρει, υπό αστυνομική επιτήρηση τέθηκε και το πολιτικό γραφείο του.

Πάντως, σχεδόν μια δεκαετία μετά, είναι απορίας άξιο γιατί ο Απόστολος Κατσιφάρας έχει ακόμη αστυνομική προστασία.

Άραγε, θεωρείται ακόμη στόχος;

Εκατοντάδες στην φύλαξη εκατοντάδων

Κάθε απάντηση δεκτή, αν και το ίδιο ερώτημα μπορεί ασφαλώς να τεθεί και για δεκάδες, εκατοντάδες, πρώην πολιτικούς, που εκτός από παχυλές συντάξεις απολαμβάνουν και μια δυσεξήγητη προστασία αστυνομικών φρουρών. Κι αυτοί, προφανώς, λείπουν από την αστυνόμευση.

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι πέρυσι, με απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, περισσότεροι από 300 αστυνομικοί αποδεσμεύθηκαν  από τη φύλαξη υψηλών προσώπων, αλλά και από άλλες υπηρεσίες.

Στην ίδια κατεύθυνση κινήθηκε και σχετική διαταγή του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ για τη μείωση των αστυνομικών των υπουργών της κυβέρνησης σε τέσσερις και των υφυπουργών σε δύο. Τέλος, οι βουλευτές και οι ευρωβουλευτές δικαιούνται από έναν αστυνομικό.

(από εφημέριδα “Κόσμος”)

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα