Η απολογία του πρώην βουλευτή Αχαΐας της Χρυσής Αυγής Μιχάλη Αρβανίτη: «Είμαι Έλλην εθνικιστής, οπαδός του μεγάλου Ιωάννου Μεταξά»

10.10.2020 / 10:30
Arbanitis-scaled

Ο πρώην βουλευτής Αχαΐας Μιχάλης Αρβανίτης συγκαταλέγεται μεταξύ αυτών που κρίθηκαν από το Εφετείο της Αθήνας, στη διάρκεια της ιστορικής δίκης της Χρυσής Αυγής, ως ένοχοι για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ήταν αυτός που άνοιξε τον κύκλο των απολογιών των πρώην βουλευτών της Χρυσής Αυγής, αυτοπροσδιοριζομενος ως «Έλλην εθνικιστής οπαδός του μεγάλου Ιωάννου Μεταξά» και αρνούμενος οποιαδήποτε σχέση με το ναζισμό, προσθέτοντας πως θεωρεί «κατάπτυστους τους Γερμανούς». 

«Δεν έχω καμία σχέση με τους Ναζί. Κοινωνικά ο εθνικοσοσιαλισμός τα πήγε καλά στην Γερμανία αλλά εξετράπη ιμπεριαλιστικώς», είπε, τονίζοντας πως ποτέ δεν εντάχθηκε σε κόμμα «πλην της 4ης Αυγούστου του Κωνσταντίνου Πλεύρη ως πρωτοετής φοιτητής».

Επιπλέον, υποστήριξε στο δικαστήριο πως θεωρεί ταπείνωση να απολογηθεί «για τα κατασκευασθείσας κατ’εμού αιτιάσεις» και επιφυλασσόμενος να εκθέσει τα πραγματικά περιστατικά κατά την αγόρευση του, καθώς όπως είπε είναι δικηγόρος, δήλωσε πως «με όλον τον ειλικρινή σεβασμό στο δικαστήριο σας δεν θα απαντήσω σε ερωτήσεις».

Ωστόσο, απάντησε σε όσες ερωτήσεις της Έδρας έκρινε «ότι χρίζουν απαντήσεως», αποκλείοντας το ενδεχόμενο να έδωσε ο Μιχαλολιάκος εντολή να γίνουν επιθέσεις σε αλλοδαπούς ή στο ΠΑΜΕ.

Υποστηρίζοντας πως ο ίδιος δεν συμμετείχε σε όργανα του ναζιστικού μορφώματος, χαρακτήρισε εφεύρημα τα περί «ταγμάτων εφόδου» και συμπλήρωσε πως «αν κάποιοι εξετράπησαν αυτό είναι καταδικαστέον. Το φρικτόν και απάνθρωπο έγκλημα ενός στυγνού δολοφόνου εις την Αμφιάλην θα το αναλύσω στην αγόρευσίν μου».

Πάντως, όταν ρωτήθηκε πως εξηγεί την παρουσία και άλλων μελών της Χρυσής Αυγής δίπλα στον Ρουπακιά, ο πρώην βουλευτής απάντησε μιλώντας «για την άνοδο της Χρυσής Αυγής εκείνη την περίοδο», λέγοντας πως η απήχηση του κόμματος «είχε θορυβήσει τον Σαμαράκο» που «έκανε τον πολιτικό της Ελλάδος ο απατεωνάκος αυτός».

Ποινή από 5 έως 10 χρόνια κάθειρξη

Το προβλεπόμενο πλαίσιο ποινής για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, που αντιμετωπίζει εκτός άλλων και ο Μιχάλης Αρβανίτης  προβλέπει από 5 έως 10 χρόνια κάθειρξη. Αν αναγνωριστεί ελαφρυντικό, η ποινή μειώνεται και κυμαίνεται από ένα έως πέντε έτη. 

Από τη στιγμή που οι δικαστές αποφάσισαν ενοχή για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης, σε ό, τι αφορά τις ποινές. η διαδικασία αναμένεται να διαρκέσει ημέρες καθώς θα πρέπει να λάβουν το λόγο οι συνήγοροι των κατηγορουμένων για να ζητήσουν ελαφρυντικά, να αγορεύσει η εισαγγελέας και το δικαστήριο να αποσυρθεί για να αποφασίσει αν θα τα χορηγήσει.
Ακολούθως, θα πρέπει να υπάρξει απόφαση του δικαστηρίου για τις ποινές που θα επιβληθούν (αν υπάρξει ενοχή πάντα), αλλά και για το αν θα υπάρχουν αναστολές στην εκτέλεση τους. «Μάχη» , πάντως, αναμένεται να δοθεί και για το αν θα υπάρξουν αναστολές στην εκτέλεση των ποινών, καθώς από αυτό εξαρτάται αν οι καταδικασθέντες θα οδηγηθούν στη φυλακή ή θα αφεθούν ελεύθεροι με όρους.

Η απολογία του πρώην βουλευτή Αχαΐας της Χρυσής Αυγής Μιχάλη Αρβανίτη: «Είμαι Έλλην εθνικιστής, οπαδός του μεγάλου Ιωάννου Μεταξά» 2

Who is who

“Ο Δικηγόρος του Γιάννη Καλαμπόκα, Μιχάλης Αρβανίτης που έδωσε και εξωδικαστικό αγώνα για να αποδείξει την αθωότητα του ΟΝΝΕΔίτη που κατηγορήθηκε και καταδικάστηκε για την δολοφονία Τεμπονέρα, είναι ένα, από τα παλιά και δραστήρια στελέχη του Εθνικιστικού Κινήματος στην Ελλάδα, έχει μάλιστα γράψει και βιβλίο για την υπόθεση αυτή με τίτλο “Ποιος σκότωσε  τον Τεμπονέρα»  κι αναδεικνύει εκτός από τον πραγματικό δολοφόνο, πως εκμεταλλεύτηκε το μαρξιστικό παρακράτος την ιδιότητα του Καλαμπόκα, που ήταν τότε πρόεδρος της Νομαρχιακής της ΟΝΝΕΔ για να προσδώσει μεγαλύτερη πολιτική διάσταση στο μοιραίο γεγονός… Ο Μιχάλης Αρβανίτης είναι ένα από τα παλιότερα στελέχη της ακροδεξιάς στην Ελλάδα με κύρια ενασχόληση τον αντισημιτισμό και την άρνηση του ολοκαυτώματος και βασικές ιδεολογικές καταβολές την 4η Αυγούστου και τον Μεταξά”.     Γεννήθηκε το 1944 στην Αθήνα, από Πατρινούς γονείς.   Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Δικηγορεί στην Πάτρα από το 1977.   Είναι ένα από τα παλαιότερα στελέχη του Εθνικιστικού Κινήματος στην Ελλάδα. Έχει χειριστεί χωρίς αμοιβή αρκετές δικαστικές υποθέσεις που σχετίζονται με τη Χρυσή Αυγή.

Όταν απείλησε τη Μαρία Κανελλόπουλου ότι θα της κόψει το λαιμό

Η ηθοποιός και τότε  βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Μαρία Κανελλοπούλου μιλώντας το 2015 στη Βουλή για τις γερμανικές αποζημιώσεις είχε δεχθεί ευθεία  απειλή από τον Μιχάλη Αρβανίτη… «Δεν μας παρακολουθεί η Ιστορία η οποία δεν γεννιέται αν εμείς δεν την γράψουμε» είχε πεοι τότε η κ. Κανελλοπουλου. «Αυτοί που μας παρακολουθούν είναι οι νέοι, τα παιδιά και τα εγγόνια μας, τα δικά τους παιδιά. Γιατί αυτά είναι η Ιστορία και η Ιστορία είναι δανεική από αυτά. Είναι δανεική η Ελλάδα, για την οποία εμείς εδώ παίρνουμε αποφάσεις, είναι δανεική από νέους σαν τον Παύλο Φύσσα που δολοφονήθηκε από τους επιγόνους των Ναζί αυτών που διέλυσαν την χώρα και πριν από 70 χρόνια. Σ’ αυτούς χρωστάμε την αλήθεια, σ’αυτούς χρωστάμε την επανόρθωση».    Στα έδρανα της Χ.Α. επικράτησε αναστάτωση και, όπως είχε καταγγείλει η ίδια, ο βουλευτής Μιχάλης Αρβανίτης «με απείλησε έργω και συγκεκριμένα, τοποθετώντας το δάκτυλό του στο λαιμό του και σύροντάς το από τη μία άκρη του στην άλλη, εννοώντας δηλαδή, ότι “θα μου κόψει το λαιμό”».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα