Ερντογάν: Δεν έχω πρόβλημα να συναντηθώ με τον Μητσοτάκη – Το Ορούτς Ρέις θα συνεχίσει τις έρευνες

18.09.2020 / 11:59
erdogan_11111

Ο Τούρκος πρόεδρος υποστήριξε ότι σημασία έχει τι θα συζητήσει και σε ποιο πλαίσιο θα γίνει η συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό – Ανέφερε ότι το ερευνητικό Ορούτς Ρέις θα επιστρέψει μετά τις εργασίες συντήρησης

Την προκλητική ρητορική συνεχίζει ο Τούρκος πρόεδρος, που αν και υποστηρίζει ότι δεν έχει πρόβλημα να συναντηθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αφήνει αιχμές για τη στάση της Ελλάδας στο Καστελόριζο, ενώ διαμηνύει ότι το Ορούτς Ρέις θα συνεχίσει κανονικά τις έρευνες, μόλις ολοκληρωθούν οι εργασίες συντήρησης. 

«Δεν έχω κανένα πρόβλημα να συναντηθώ με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη» δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας με δημοσιογράφους, μετά την προσευχή της Παρασκευής στο Αλί Τζαμί  της Κωνσταντινούπολης, συνοδευόμενος από μέλη του υπουργικού συμβουλίου. Όπως είπε, αυτό που έχει σημασία είναι «τι θα συζητήσουμε και σε ποιο πλαίσιο θα συναντηθούμε».

Αιχμές άφησε και για τη στάση της Ελλάδας, λέγοντας ότι «με αυτά που κάνει στο Καστελόριζο» η συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό θα είναι δύσκολη. 

Αναφερόμενος στο ερευνητικό πλοίο Ορούτς Ρέις, ο Ερντογάν υποστήριξε ότι θα επιστρέψει στο καθήκον του μετά την ολοκλήρωση των εργασιών συντήρησης, σημειώνοντας ότι και η διαδικασία απόσυρσης του πλοίου σημαίνει κάτι.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο Ερντογάν στην πανδημία του κορωνοϊού, ζητώντας να σταματήσει η χαλάρωση των μέτρων, ενώ έκανε λόγο για θετικά μηνύματα για το εμβόλιο μετά το νέο έτος.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα