«Εξοικονομώ–Αυτονομώ»: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις στην Δυτική Ελλάδα

18.10.2020 / 18:01
exoikonomo

Από τις 30 Νοεμβρίου ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για το «Εξοικονομώ-Αυτονομώ» από τις Περιφέρειες Κρήτης, Β. Αιγαίου και Ν. Αιγαίου. Στην Δυτική Ελλάδα οι αιτήσεις ξεκινούν στις 19 Δεκεμβρίου.

Το «Εξοικονομώ-Αυτονομώ» θα έχει προϋπολογισμό 850 εκ. ευρώ και θα παραμείνει «ανοιχτό» μέχρι εξαντλήσεως των διαθέσιμων πόρων ανά Περιφέρεια. Ο προϋπολογισμός που προβλέπεται για την Δυτική Ελλάδα είναι 57 εκ. ευρώ. Από την προσεχή Τρίτη 20 Οκτωβρίου θα αρχίσει να λειτουργεί helpdesk με γραμμές τηλεφωνικής εξυπηρέτησης για την καλύτερη προετοιμασία του κοινού.

Βασικές διαφορές με τα παλιά «Εξοικονομώ» είναι:-Η πολύ υψηλότερη χρηματοδότηση των 850 εκατ. ευρώ (υπενθυμίζω ότι όλα τα προγράμματα που «έτρεξαν» από το 2011 και μετά είχαν συνολικό προϋπολογισμό της τάξης των 1,3 δις. ευρώ)-Το πολύ μεγαλύτερο ποσοστό επιδοτήσεων που φτάνει ακόμα και το 85% (95%στις λιγνιτικές περιοχές–ρήτρα δίκαιης μετάβασης), και συνδέεται για πρώτη φορά με την εκτιμώμενη ετήσια εξοικονόμηση πρωτογενούς ενέργειας.-Η παράμετρος της ενεργειακής αυτονομίας, με εγκατάσταση «έξυπνων» συστημάτων και παρεμβάσεις για παραγωγή και αποθήκευση ενέργειας. 

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα