Είμαστε ακόμη …ζωντανοί! – Το 12ο PICK Πάτρας “πατάει”γκάζι και φέτος!

18.09.2020 / 19:12
γκο-51-7

Του Διονύση Ζακυνθινού

Σε πείσμα της δυσμενούς συγκυρίας που έχει διαμορφωθεί από την πανδημία του κορωνοϊού, το 12ο PICK Πάτρας είναι προ των πυλών.

Παρότι τα καρτ θα τρέξουν στο κέντρο της Πάτρας μόνο για μια μέρα και χωρίς την παρουσία θεατών, σημασία έχει ότι μια διοργάνωση που έχει προσλάβει πια θεσμικό χαρακτήρα, τόσο για την αχαϊκή πρωτεύουσα όσο και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, παραμένει ζωντανή και έρχεται να μας δείξει ότι η Πάτρα αντέχει και τολμά να διασφαλίζει τη συνέχεια των θεσμών της.

«Να γίνει το PICK υπό οποιεσδήποτε συνθήκες, αλλά να γίνει για να μείνει ζωντανός ο θεσμός» ήταν το αίτημα του Επιμελητηρίου Αχαΐας, του Εμπορικού Συλλόγου και του ΣΚΕΑΝΑ.

Και στο αίτημα αυτό ανταποκρίθηκε, και με το παραπάνω, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, η οποία συνέβαλε τα μέγιστα στη διεξαγωγή του 12ου PICK. Ήταν μείζονος σημασίας να μην χαθεί η φετινή διοργάνωση, από όποια οπτική και να το δει κανείς, ακόμη και για λόγους ψυχολογίας.  Κάπως έτσι η Πάτρα θα στείλει τηλεοπτική εικόνα  από τη μεγάλη διοργάνωση του Σεπτεμβρίου και θα δείξει ότι ξέρει να προστατεύει τους θεσμούς της υπό οποιεσδήποτε συνθήκες.

Δίνοντας τόνο εξωστρέφειας

κι μήνυμα αισιοδοξίας

Ας γυρίσουμε τον χρόνο πίσω, περίπου τέτοια εποχή. Το καλοκαίρι του 2019 προηγήθηκε στην Πάτρα το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου. Ακολούθησαν οι Μεσογειακοί Παράκτιοι Αγώνες και αργότερα, στα μέσα του Σεπτεμβρίου, το 11o PICK. Αν μη τι άλλο, επρόκειτο για μια αξιοσημείωτη συγκυρία.

Επομένως, τρεις αθλητικές διοργανώσεις, με τις δύο να είναι διεθνείς, ήλθαν η μια μετά την άλλη να προσδώσουν έναν «αέρα» εξωστρέφειας στην πόλη, τονώνοντας σημαντικά και την τοπική οικονομία της.

Περί τις 2.500 διανυκτερεύσεις επέφερε μόνο το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου, ενώ σε ανάλογα επίπεδα κινήθηκαν οι αντίστοιχες των άλλων δύο διοργανώσεων που φιλοξενήθηκαν στην αχαϊκή πρωτεύουσα.

Κοντολογίς, τα ξενοδοχεία της ευρύτερης περιοχής δούλεψαν στο φουλ, από κοντά και πολλές επιχειρήσεις εστίασης και αναψυχής. Ως εκ τούτου, είχαμε να κάνουμε με μια ευεργετική επίδραση στο τοπικό οικονομικό γίγνεσθαι, που άφησε πίσω της μια υπολογίσιμη «μαγιά».

Χιλιάδες συμμετέχοντες στις διοργανώσεις και επισκέπτες αυτών γνωρίστηκαν με την Πάτρα, συστήθηκαν μαζί της για πρώτη φορά. Είναι μια διαφορετική συζήτηση πόσους από αυτούς καταφέραμε να κερδίσουμε, ώστε να μας επισκεφτούν ξανά. Αλλά το ερέθισμα τούς δόθηκε.     

Επιστροφή στο σήμερα. Η πανδημία του κορωνοϊού έφερε τα πάνω – κάτω. Σχεδόν τίποτα δεν είναι ίδιο όπως πέρυσι. Όμως, κόντρα στη δυσμενή συγκυρία που διανύουμε, το 12ο PICK θα διεξαχθεί, όχι απλώς για να δώσει, έστω και χωρίς κόσμο, έναν επιπλέον τόνο εξωστρέφειας, αλλά για να στείλει κι ένα μήνυμα αισιοδοξίας και αυτοπεποίθησης για το μέλλον.           

Είμαστε μια πόλη με μια αδιαμφισβήτητη δυναμική, την οποία έχουμε ξεχάσει χωμένη κάπου στα χρονοντούλαπα της ιστορίας, αλλά οφείλουμε να την ανασύρουμε.

Στην κατεύθυνση αυτή μάς βοηθούν αναμφίβολα διοργανώσεις και μεγάλα γεγονότα που βγάζουν τον καλύτερο εαυτό μας.

Ακριβώς επειδή είναι σαν τις νότες μιας μελωδίας που διώχνει από πάνω μας τη μιζέρια και μάς ανεβάζει τη ψυχική διάθεση. Κυρίως, όμως, μάς οπλίζει με αυτοπεποίθηση και με ένα αίσθημα αισιοδοξίας για το αύριο. Ναι, μπορούμε να τα καταφέρουμε και υπό τις πιο αντίξοες συνθήκες. Ναι, μπορούμε να πάμε καλύτερα παντού, να ανεβάσουμε τον πήχη για εμάς τους ίδιους, με τη βεβαιότητα ότι θα τον περάσουμε με άνεση και στη συνέχεια θα τον τοποθετήσουμε ψηλότερα.   

Ξέρουμε πολύ καλά ποιοι είμαστε, αυτά και ακόμη περισσότερα μπορούμε να κάνουμε. Και θα τα κάνουμε. Διότι έχουμε βαθιές ρίζες που μάς δίνουν τη δυνατότητα να βγάλουμε κάμποσα, νέα, κλαδιά. Πιο μεγάλα, πιο γερά. 

Το PICK, ως ένας παγιωμένος πλέον θεσμός, είναι ένα από αυτά.

ΕΝΘΕΤΟ

Μόνο στην τηλεόραση

Το 12ο PICK θα διεξαχθεί την ερχόμενη Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου και χωρίς την παρουσία θεατών.

Θα μεταδοθεί, ωστόσο, ζωντανά από την ΕΡΤ SPORTS, και σε live streaming, με ώρα έναρξης στις 11 το πρωί.  Κατά τη διεξαγωγή των αγώνων θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα   που προβλέπονται λόγω του covid-19.

 

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα