Δυτική Ελλάδα: Απίστευτο: Έδωσαν σε άνδρα παραπεμπτικό για… υπέρηχο μήτρας

12.10.2020 / 5:06
yperichos

Μια πολλή σοβαρή καταγγελία κάνει αναγνώστης αναφορικά με την εξέταση που του έγραψε γιατρός στο Νοσοκομείο Αγρινίου. Ένας 60χρονος άνδρας διαγνώστηκε με κοιλιακό ανεύρυσμα αορτής και του δόθηκε παραπεμπτικό για υπερηχογράφημα.

Μόνο που ο ασθενής, όπως καταγγέλλει,  σε ιδιωτικό κέντρο που απευθύνθηκε για την εξέταση, ένεκα που ήταν δυνατό να κάνει την εξέταση στο Νοσοκομείο, δεν μπόρεσε να εξυπηρετηθεί, αφού το παραπεμπτικό που του δόθηκε, αφορά υπερηχογράφημα κάτω κοιλίας με την υποσημείωση κύστεως, ωοθηκών, μήτρας, σαλπίγγων…. Υποσημείωση που προφανώς αφορά γυναίκες και όχι άνδρες.

Είτε για λόγους ανθρωπίνου λάθους, κεκτημένης ίσως ταχύτητας στο χειρισμό της ηλεκτρονικής πλατφόρμας της συνταγογράφησης, είτε για άλλους λόγους που δεν μπορούμε να τους φανταστούμε, σημασία έχει ότι έγινε αυτό το κωμικοτραγικό λάθος. Με αποτέλεσμα όμως ένας άνθρωπος, που αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα υγείας, να μην μπορεί να κάνει την εξέτασή του, ούτε στο δημόσιο Νοσοκομείο, ούτε σε ιδιωτικό κέντρο. Και κάτι τέτοιο είναι μόνο τραγικό.

Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα