Γιάννης Καρβέλης: Αντέχουμε στη Δυτική Ελλάδα!

26.09.2020 / 10:57
Karbelis-kalh-1

Δράση ενημέρωσης από την 6Ηυπε ξεκίνησε στην Αχαΐα, από την 6ηΥγειονομική Περιφέρεια, σε συνεργασία με τους επιστημονικά υπεύθυνους των Κέντρων Υγείας Κ.Αχαΐας και Νοτίου Τομέα της Πάτρας, δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης στα σχολεία για τον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με τον Διοικητή της 6ηςΥΠΕ, Γιάννης Καρβέλη, η δράση θα συνεχιστεί έως τα τέλη Οκτώβρη, αφού μαθητές και σχολική κοινότητα θα πρέπει να είναι πλήρως ενημερωμένοι για όλα τα μέτρα που υλοποιούνται.

 «Είναι αναγκαία η δράση, εμπεριστατωμένη και σαφής. Τα μέτρα θα πρέπει να τηρούνται παντού και από όλους για να μπορέσουμε να κρατήσουμε τη διασπορά του ιου σε χαμηλά επίπεδα στην περιοχή μας», τόνισε χαρακτηριστικά.

Από κει και πέρα, ο σχεδιασμός και για τη μη διασπορά και τη διαχείριση του κορωνοϊού σε επίπεδο Δυτικής Ελλάδας και Υγειονομικής Περιφέρειας βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Αφενός, τόσο το πανεπιστήμιο Πατρών, το νοσοκομείο του Ρίου και των Ιωαννίνων δέχονται τεστ και δίνουν αποτελέσματα, όπως και τα νοσοκομεία σε Ζάκυνθο και Κέρκυρα με τα μηχανήματα μοριακού ελέγχου δέχονται έως 400 δείγματα την ημέρα, κάτι που σημαίνει ότι το σύστημα δεν «μπουκώνει» και έχουμε πλήρη εικόνα.

 Αφετέρου, με το plan b ως προς τη διαχείριση κρουσμάτων διαφαίνεται πως δύσκολα θα υπάρξει πρόβλημα σε ενδεχόμενη αύξηση των εισαγωγών. Αφού τόσο ο «Άγιος Ανδρέας» ως βοηθητικό νοσοκομείο στο Ρίο και το «Νοσημάτων Θώρακος» που θα ενεργοποιηθεί, σε συνδυασμό με την ενδυνάμωση σεκλίνεςcovid-19, ΜΕΘ και προσωπικού στο ΠΓΝΠ μπορούν να ανταποκριθούν. Αυτήν την ώρα, σύμφωνα με τον κ. Καρβέλη υπάρχουν 50 κλίνες γιαcovid-19 σε τοπικό επίπεδο και με προοπτική σημαντικής αύξησή τους. Υπενθυμίζεται πως, στη ΜΕΘ Παίδων Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας τοποθετήθηκαν δύο κλίνες για τον σκοπό αυτό.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα