Αρσάκεια Πατρών: Προσομοίωση των συνεδριάσεων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών

19.09.2020 / 12:58
arsakeia

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα διοργανώνεται μαθητική διαδικτυακή προσομοίωση των συνεδριάσεων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής «Το συνέδριο οργανώνουν τα Αρσάκεια Σχολεία Πατρών σε συνεργασία με τον Συντονισμό του Αγγλικού Τμήματος των Σχολείων της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας.

Υπενθυμίζουμε ότι τα συνέδρια αυτά είναι μια προσομοίωση των πραγματικών συνεδριάσεων του Ο.Η.Ε., όπου οι μαθητές μετατρέπονται σε διπλωμάτες, εκπροσωπώντας μια χώρα που ΔΕΝ είναι η δική τους και πρέπει να επιλύσουν διεθνή προβλήματα μέσω του διαλέγεσθαι (debate), της διαπραγμάτευσης (negotiation), της αντιπαράθεσης (juxtaposition) και του συμβιβασμού (compromising).

Κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας τους, οι μαθητές επισκέπτονται την πρεσβεία της χώρας που εκπροσωπούν και συνομιλούν με τον πρέσβη για την πολιτική που θα ακολουθήσουν, η οποία αποτυπώνεται σε γραπτό κείμενο (resolution) που συζητιέται και κατατίθεται στο συνέδριο.

Το φετινό συνέδριο θα διεξαχθεί διαδικτυακά  7 με 8 Νοεμβρίου 2020. Όλες οι χρήσιμες λεπτομέρειες αναρτώνται στον ιστότοπο του συνεδρίου http://www.atsmun.gr».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα