Ανδρέας Κονάνος: Πανικός και στην Πάτρα για την αποχώρηση του

06.09.2020 / 12:14
Konanos

Πανικός. Μόνο έτσι μπορεί να χαρακτηριστεί η αντίδραση των ακολούθων του Ανδρέα Κονάνου μετά την ανακοίνωση της αποχώρησής του από την ιερατική ζωή. Τα σχόλια αμέτρητα, με τις ευχές για την καινούρια του ζωή να ξεπερνούν κάθε φαντασία.
Κάποιοι μίλησαν για δεσμά και λογοκρισία από τα οποία ο Ανδρέας Κονάνος είναι πλέον ελεύθερος. Άλλοι σημείωσαν πως δεν είναι ανάγκη να είναι κάποιος ιερέας «για να φτάσει στη θέωση», ενώ κάποιοι τρίτοι επεσήμαναν ότι θα παραμείνει για πάντα «Ο πατέρας Ανδρέας της καρδιάς μας».
Κάποιοι απογοητεύτηκαν μιλώντας για προδοσία από την πλευρά του μπαίνοντας σε ευθεία αντιπαράθεση με όσους υποστήριξαν ότι «η Εκκλησία έχασε έναν ιερέα που δεν εκτίμησε». Στους κύκλους της Εκκλησίας δεν θα μπορούσε να υπάρξει σιωπή, δεν θα ήταν δίκαιο για κανέναν. Αρκετοί ήταν εκείνοι που έκαναν λόγο για μία «εδώ και καιρό ειλημμένη απόφαση», καθότι στο ημερολόγιο που εκδίδει κάθε χρόνο ο Ανδρέας Κονάνος για το έτος 2020-2021 είχε παραλείψει την ιδιότητα του κληρικού. Αιτία, κάποια επιχειρηματικά σχέδια που αφορούν το life coaching κάπου στον Λυκαβηττό.
Περισσότεροι ακόμη είναι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι ο Ανδρέας Κονάνος «ήταν κληρικός και όχι life coach και η δουλειά του ήταν να κηρύττει τον λόγο του Χριστού και όχι… Ανδρέα Κονάνο!».
Για τους ίδιους ανθρώπους, η Εκκλησία δεν αποτέλεσε για τον Ανδρέα Κονάνο τίποτα παραπάνω από «ένα εφαλτήριο απογείωσης της μπίζνας του». Όπως αναφέρουν συγκεκριμένα, «κάθε φορά που τον καλούσαν ενορίες και μητροπόλεις για να μιλήσει, ταυτόχρονα με τις διαλέξεις πουλούσε και τα βιβλία του στους πιστούς βάζοντας, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, τον όρο να αγοράσει υποχρεωτικά ο ναός ή η μητρόπολη τα βιβλία που θα περίσσευαν…
Επίσης διοργάνωνε συστηματικά διαλέξεις σε ενορίες και μητροπόλεις της Εκκλησίας της Κύπρου, μετατρέποντας την εν λόγω πρακτική σε ένα πραγματικό χρυσωρυχείο. Μέσα από την Εκκλησία έχτισε ένα ισχυρότατο brand name που αποφάσισε πλέον να αξιοποιήσει αλλού».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα