«Ανάσα» για την αγορά της Πάτρας το πρόγραμμα επιδοτήσεων της ΠΕΔ – 200 αιτήσεις μέσα σε λίγες μέρες

14.10.2020 / 18:31
gkl-2

Μεγάλο είναι το ενδιαφέρον των επιχειρήσεων της Πάτρας, της Αχαϊας και της Δυτικής Ελλάδος για το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα.

Πρόκειται για το πρόγραμμα που έχει εκπονήσει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος για την ενίσχυση των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από την πανδημία.

Το πρόγραμμα αφορά μεσαίες, μικρομεσαίες και μικρές επιχειρήσεις και σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά ήδη οι αιτήσεις μέσα σε διάστημα μίας εβδομάδα από την στιγμή που “τρέχει” έχουν φτάσει τις 200.

Το συνολικό ποσό των επιδοτήσεων που θα δοθούν ως κεφαλαίου κίνησης και όχι με την μορφή δανείων (κατά συνέπεια τα χρήματα που θα παρθούν δεν επιστρέφονται), φτάνει συνολικά τα 30 εκατομμύρια ευρώ.

Τα όρια της ενίσχυσης κυμαίνονται από 5.000 έως 50.000 ευρώ. Το ενδιαφέρον από τη στιγμή που η πανδημία έχει χτυπήσει βάναυσα τόσες και τόσες επιχειρήσεις της τοπικής οικονομίας ήταν αναμενόμενο να είναι μεγάλο, ενώ είναι το μοναδικό που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην αγορά και δίνεται με την μορφή χορηγίας, δίνοντας έτσι μία πραγματική ανάσα.

Δικαίωμα λήψης της επιχορήγησης έχουν οι υφιστάμενες μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, όλων των μορφών, ενώ βασικές προϋποθέσεις συμμετοχής, είναι να δραστηριοποιούνται στην περιφέρεια που αφορά η πρόσκληση και να έχουν κάνει έναρξη πριν την 1/1/2019.

Χρειάζεται επίσης να έχουν ως κύριο κωδικό δραστηριότητας ή δραστηριότητα με τα μεγαλύτερα έσοδα έναν από τους επιλέξιμους ΚΑΔ της αναλυτικής πρόσκλησης και στον οποίο να δραστηριοποιούνται αδιαλείπτως τουλάχιστον από 31/1/2020 και έως την ημέρα υποβολής της πρότασης.

Η δημόσια χρηματοδότηση καλύπτει κεφάλαιο κίνησης, ίσο με το 50% των εξόδων της επιχείρησης κατά το έτος 2019.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα