Αιγιάλεια: Μειωμένη δείχνει η παραγωγή της σταφίδας

02.08.2020 / 8:07
3575432

Πτώση σε όλα εμφανίζεται για τους παραγωγούς της Αιγιάλειας, ενώ ταυτόχρονα οι πρώτες εκτιμήσεις για τη σταφίδα δείχνουν να μην είναι και τόσο θετικές.

Σύμφωνα με τους αγρότες παραγωγούς η σταφίδα, το κατεξοχήν αγροτικό προϊόν της Αιγιάλειας, η λεγόμενη Κορινθιακή Σταφίδα, θα είναι μειωμένη φέτος, κάτι που θα παίξει τον ρόλο του στον καθορισμό της τιμής της.

Αν η παραγωγή είναι μειωμένη τότε θα ακολουθήσει ένα ράλι στην διαμόρφωση της τιμής της που κανείς δεν ξέρει που μπορεί να καταλήξει. Το γεγονός πάντως είναι ένα και αυτό δεν αλλάζει.

Σύμφωνα με τους παραγωγούς χρειάζεται αναμπέλωση της Κορινθιακής Σταφίδας, αλλά για να γίνει κάτι τέτοιο, χρειάζεται με την σειρά της και η βοήθεια της πολιτείας.

Ήδη οι σύλλογοι των αγροτών της περιοχής πιέζουν σε μία τέτοια κατεύθυνση τους βουλευτές και τους φορείς, χωρίς όμως να έχουν πάρει μέχρι σήμερα τίποτα εκτός από υποσχέσεις.

Η αναμπέλωση για τους αγρότες της Αιγιάλειας θα είναι έτσι και αλλιώς ένα ρίσκο, καθώς με το παραμικρό μπορεί να μπουν ακόμα περισσότερο μέσα, τη στιγμή που τα κέρδη τους έχουν μειωθεί και είναι ελάχιστα σε σύγκριση με τις ώρες που ασχολούνται με τα χωράφια και τις καλλιέργειες τους.

Μείωση όμως δεν διαμορφώνεται μόνο στη σταφίδα. Έχει ήδη καθοριστεί και σε άλλες παραγωγές, όπως είναι τα αμπέλια, το ελαιόλαδο, αλλά και στα εσπεριδοειδή, κυρίως στα πορτοκάλια και τα λεμόνια που κάποτε η περιοχή έφτανε να εξάγει και μάλιστα σε μεγάλες ποσότητες.

Τώρα παρατηρούνται από την περιοχή της Ακράτας προς το Αίγιο, αλλά και από εκεί προς την Πάτρα, χωράφια χωρίς να έχουν καν παραγωγή. Και όλα αυτά τη στιγμή που ο ΕΛΓΑ καθυστερεί τις αποζημιώσεις και από την άλλη παίρνει κανονικά τις ασφαλιστικές εισφορές.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα