Αίγιο: Προχωρούν οι εργασίες στον Πολιούχο ναό της Παναγιάς Τρυπητής

13.08.2020 / 17:26
γκο 26

Δύο όψεις παρουσιάζει η Πολιούχος του Αιγίου «Παναγία Τρυπητή», αφού έξω από αυτήν, στη βόρεια είσοδό της, οι εικόνες πραγματικά, όχι μόνο δεν συνάδουν με την ιερότητα του χώρου και τον πολιτισμό που οφείλει να αναδεικνύει η πόλη της, ενώ μέσα οι εργασίες ανακαίνισης προχωρούν ανεμπόδιστα από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αχαΐας.

Μέσα στο ιερό πρσκήνυμα εργάζονται πυρετωδώς 8 συντηρητές, αλλά και 3 εργάτες που αφαιρούν πολλά αντικείμενα αχρείαστα, παρουσία ενός μηχανικού .Η διευθύντρια της ΕΦΑ Αναστασία Κουμούση, λέει στην «ΠτΔ», ότι το έργο εξελίσσεται ομαλά, αλλά δείχνει να΄χει πολύ δουλειά, αφού πολλά πρέπει πεταχθούν και ο χώρος να καθαριστεί σημαντικά, για να εκτελεστεί πλήρως η μελέτη.

Εντός των ημερών, ίσως επισκεφθούν τις εργασίες ο μητροπλίτης Ιερώνυμος με τον περιφερειάρχη Νεκτάριο Φαρμάκη.

Την ίδια ώρα, η Εφορεία ετοιμάζει τον διεθνή διαγωνισμό για τις προσθήκες χώρου έκθεσης ευρημάτων στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αιγίου (με 250.000 ευρώ). Η έγκριση αναμένεται μέχρι το Σεπτέμβριο και καλώς εχόντων των πραγμάτων η δημοπράτησή του ίσως γίνει πριν το τέλος του έτους, με την έναρξη των εργασιών σίγουρα μέσα στο 2021.

Παρέμβαση έκανε η ΕΦΑ και στο Αρχαίο Θέατρο Αιγείρας, όπου άνοιξε καθημερινά για επισκέπτες ο αρχαιολογικός χώρος, που πλέν διαθέτει και ωσρομίσθιο φύλακα (7 μήνες). Για τις ανάγκες προστασίας, στην είσοδο τοποθετήθηλε ειδικό Φυλάκειο.

Πηγή: Πελλοπόννησος

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα