Αίγιο: Ανησυχία για την ασφάλεια των μαθητών στα σχολεία – Η σύσκεψη που έγινε

03.10.2020 / 7:17
γκο-1-79

Την υλοποίηση όσων το κράτος προέβλεψε, αλλά δεν εφαρμόζει για την ασφάλεια των μαθητών στα σχολεία, ενάντια στον κορονοϊό, αποφάσισαν τοπικοί φορείς της Αιγιάλειας, σε σύσκεψη που συγκάλεσε ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στο Εργατικό Κέντρο Αιγίου.

Παρουσιάστηκαν τα σοβαρά προβλήματα των σχολείων, οι ελλείψεις υλικών και υπηρεσιών, που μπορεί να αποβούν επικίνδυνες, με το συμπέρασμα όλων ότι «ο ιός είναι γύρω από τα σχολεία και είναι θέμα χρόνου να μπει μέσα», όπως χαρακτηριστικά σχολίασε ο διευθυντής του Δημοτικού Αιγείρας Αργύρης Νικολόπουλος.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η τοποθέτηση μητέρας παιδιών σε Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο που ρώτησε, με απόγνωση «τι να κάνει και πώς να διαμαρτυρηθεί για την ασφάλειά τους».

Ο πρόεδρος του ΕΚΑ Πάνος Γεωργόπουλος αναφέρθηκε στο πρόβλημα του μειωμένου ωραρίου καθαριστριών, για πλήρη απολύμανση και τόνισε, πως εάν στα σχολεία είχε προχωρήσει η ενεργειακή αναβάθμιση θα εξοικονομούνταν τα χρήματα που δαπανώνται για πετρέλαιο και θα μπορούσαν να πληρωθούν οι καθαρίστριες κ.ά.

Πηγή: Πελοπόννησος

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα