Έξι στους δέκα φοιτητές έχουν έρθει στην Πάτρα παρά το μέτρο της εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης

07.10.2020 / 5:50
foititiko_epidoma

Ένα σημαντικό ποσοστό των φοιτητών έχει επιστρέψει στην Πάτρα, αφήνοντας την βάση του και ερχόμενο στην αχαϊκή πρωτεύουσα για να συνεχίσει τις σπουδές του, όχι κανονικά, αλλά σε συνθήκες πανδημίας.

Τι σημαίνει αυτό; Από τη στιγμή που η πλειοψηφία των τμημάτων των σχολών έστειλαν σχετικό έγγραφο με τις αποφάσεις τους για την εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση, καθώς τα κρούσματα ολοένα αυξάνονται και η Σύγκλητος τις έκανε αποδεκτές, θα μπορούν να παρακολουθούν τα μαθήματα τους, χωρίς να χρειάζεται να πηγαίνουν στο Πανεπιστήμιο Πατρών.

Οι φοιτητές έχουν επιστρέψει στο μεγαλύτερο μέρος τους στην πόλη, παρά την εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση που μπορεί να έχουν στο Πανεπιστήμιο Πατρών.

Η επιστροφή αυτή επιβεβαιώνεται και μέσα από τις διαπιστώσεις επαγγελματιών της εστίασης και γενικότερα της αγοράς που υποστηρίζουν ότι έξι στους δέκα φοιτητές έχουν έρθει πίσω στην Πάτρα.

Η αντίφαση έχει βέβαια την δική της εξήγηση. Οι φοιτητές δεν έχουν επιστρέψει στην Πάτρα καλά και σώνει για να πηγαίνουν στο Πανεπιστήμιο και να παρακολουθούν δια ζώσης τα μαθήματα τους.

Έχουν επιστρέψει για να ξεφύγουν από την δύσκολη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί επιδημιολογικά στις ιδιαίτερες πατρίδες τους και να συνεχίσουν την φοιτητική τους ζωή, μένοντας μόνοι κρατώντας αποστάσεις από τις οικογένειες τους. 

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα