Πάτρα: Κατασκευή στεγάστρων στο νοσοκομείο «Αγιος Ανδρέας» – Θα συνδέουν τα δύο κτίρια

13.08.2020 / 17:08
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
γκο 23

Την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης για την κατασκευή στεγάστρων που θα συνδέουν τα δύο κτίρια του νοσοκομείου « Αγιος Ανδρέας» και τη διαμόρφωση του προαύλιου χώρου του, αποφάσισε η επιτροπή αναπτυξιακής και κοινωνικής πολιτικής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Το έργο έχει προϋπολογισμό 505.000 ευρώ και θα χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Με τα στέγαστρα θα συνδεθούν τα κτίρια, ώστε να διευκολύνεται η μετακίνηση ασθενών, συνοδών, ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού από το κτίριο των εξωτερικών ιατρείων προς το κεντρικό κτίριο του νοσοκομείου

. Στο ίδιο έργο συμπεριλαμβάνεται και η διαμόρφωση του αύλειου χώρου τόσο στις οδούς κυκλοφορίας των οχημάτων όσο και των διαδρόμων διέλευσης των πεζών ενώ θα υπάρχει πρόβλεψη και σχετική διαρρύθμιση για φορεία ασθενών και άτομα με αναπηρία. Ειδικότερα θα εκτελεστούν εργασίες ανακατασκευής πεζοδρομίων, μικρών τεχνικών, οδοστρωσίας, ασφαλτικών, οριζόντιας και κατακόρυφης σήμανσης.

Η έλλειψη στεγασμένου χώρου σύνδεσης των δύο κτιρίων του νοσοκομείου δημιουργεί μεγάλα προβλήματα τόσο στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό όσο και στους ασθενείς. Εκτιμάται ότι αυτά τα προβλήματα θα αρθούν με την κατασκευή των στεγάστρων ενώ με τα έργα διαμόρφωσης του αύλειου χώρου θα βελτιωθεί τόσο η πρόσβαση στα κτίρια όσο και η διακίνηση στον εξωτερικό χώρο για τους επισκέπτες, τους ασθενείς και το προσωπικό του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Η διάρκεια της προγραμματικής σύμβασης θα είναι 24 μήνες και αναλύεται ως εξής: Εξι μήνες για την ωρίμαση του έργου, την οργάνωση, το σχεδιασμό υλοποίησης, τη σύνταξη των διακηρύξεων, τη διενέργεια των διαδικασιών ανάθεσης και την επιλογή του αναδόχου, επτά μήνες για τις διαδικασίες επιλογής αναδόχου με τη νομοθεσία περί δημοσίων συμβάσεων, εννέα μήνες για την υπογραφή της σύμβασης και την εκτέλεση του έργου, και δύο μήνες για τις διαδικασίες παραλαβής του έργου και παράδοσης σε πλήρη λειτουργία.

Για την παρακολούθηση της εκτέλεσης της σύμβασης προβλέπεται η σύσταση κοινής επιτροπής παρακολούθησης στην οποία θα μετέχουν: Εκπρόσωπος της Περιφέρειας, εκπρόσωπος του νοσηλευτικού ιδρύματος και μέλος της διεύθυνσης τεχνικών έργων της Αχαΐας.

πηγή: Πελοπόννησος

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα