Πάτρα – Ανησυχία γονέων για τη σιδηροκατασκευή στο 10ο Νηπιαγωγείο

12.09.2020 / 5:03
glaraki

Τη Δευτέρα ανοίγουν τα σχολεία… Όμως η φετινή χρονιά δεν είναι ίδια με τις προηγούμενες, καθώς ο κορωνοϊός, έχει φέρει τα πάνω κάτω.

Οι συνθήκες με τις οποίες θα χτυπήσει το πρώτο κουδούνι είναι δύσκολες και πρωτόγνωρες, τόσο για τα παιδιά, όσο και για τους εκπαιδευτικούς. Τα παιδιά θα πρέπει να φοράνε μάσκα, κάτι που βρίσκει αντίθετους πολλούς γονείς. Δεν είναι όμως το μόνο ζήτημα που προβληματίζει όσους θα στείλουν τα μικρά τους, στο 10ο Νηπιαγωγείο Πατρών, που στεγάζεται στο συγκρότημα Γλαράκη.

Σύμφωνα με μία μητέρα, που από την ερχόμενη εβδομάδα, θα στείλει το παιδί της στο συγκεκριμένο χώρο, υπάρχει ανησυχία (την οποία συμμερίζεται πρώτα η ίδια) για την σιδηροκατασκευή που έχει τοποθετηθεί πέριξ του προαυλίου χώρου του νηπιαγωγείου και κοντά στην είσοδο αυτού.

“Καταλαβαίνει κανείς, πόσο επικίνδυνο είναι να προαυλίζονται παιδιά ηλικίας 4-5 χρόνων σε αυτόν το χώρο”, λέει.

Η ίδια, επικοινώνησε με το σχολείο και ενημερώθηκε ότι θα παραμείνει εκεί όλο το σχολικό έτος. Μίλησε και με το δήμο και αυτό που της απάντησαν, είναι να μην πηγαίνουν κοντά οι μικροί μαθητές και πως η κατασκευή δεν θα φύγει από εκεί.

Το πιο τραγικό της υπόθεσης είναι πώς ενώ έχει τοποθετηθεί εδώ και 10 ημέρες, καμία εργασία δεν έχει ξεκινήσει ακόμα.

Οι γονείς ζητούν να ακουστούν οι φωνές τους πριν να είναι πολύ αργά και υπάρξει κάποιο σοβαρό ατύχημα. “Τα παιδιά μας δεν κινδυνεύουν από τις μάσκες, αλλά από την ανθρώπινη αδιαφορία”, τονίζουν χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα