Ο Δήμος Αιγιαλείας απέκτησε ένα νέο σύγχρονο απορριμματοφόρο

01.10.2020 / 16:51
γκο-1

Στην παραλαβή ενός νέου απορριμματοφόρου οχήματος τύπου πρέσας, χωρητικότητας 16 κυβικών μέτρων, προχώρησε την Πέμπτη 1η Οκτωβρίου 2020 η Διεύθυνση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Αιγιαλείας. Πρόκειται για ένα όχημα που θα ενισχύσει σημαντικά τον στόλο οχημάτων της υπηρεσίας, όπως σημειώνει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Νίκος Καραΐσκος, ο οποίος παρέλαβε το μεσημέρι της Πέμπτης το όχημα μαζί με τον εντεταλμένο σύμβουλο της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Βασίλη Χριστόπουλο και τον Διευθυντή της Υπηρεσίας Καθαριότητας Σπύρο Προσελέντη.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, η προμήθεια του απορριμματοφόρου πραγματοποιήθηκε μέσω ηλεκτρονικού ανοιχτού διαγωνισμού και με χρηματοδότηση μέσω του προγράμματος “Φιλόδημος ΙΙ” του Υπουργείου Εσωτερικών, κατόπιν πρότασης που υπέβαλε ο Δήμος Αιγιαλείας.

Έχει σύγχρονες προδιαγραφές και μέσα ασφαλούς λειτουργίας, ενώ το κόστος του ανέρχεται στα 150.000 ευρώ (με ΦΠΑ). Αξίζει να τονιστεί πως είναι το πρώτο απορριμματοφόρο όχημα που προμηθεύεται ο Δήμος Αιγιαλείας από το 2007, ως αποτέλεσμα της προσπάθειας της δημοτικής αρχής να εκσυγχρονίσει τις υπηρεσίες της, ιδιαίτερα στον νευραλγικό τομέα της καθαριότητας, καθώς αρκετά από τα παλιά οχήματα καθίστανται συχνά μη λειτουργικά και απαιτούν πολλές φορές αρκετά δαπανηρές επισκευές.

Γι’ αυτό και η συγκεκριμένη προμήθεια κρίθηκε επιβεβλημένη για τη σωστή λειτουργία της καθαριότητας και παράλληλα την τήρηση των Ευρωπαϊκών Κανονισμών.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα