«Καμπανάκι» Βατόπουλου για Μόρια: Τι είπε για τις εικόνες ντροπής

10.09.2020 / 5:56
Moria-1

Για τις εικόνες ντροπής με τους χιλιάδες μετανάστες να κοιμούνται στους δρόμους με τα μωρά τους μίλησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος καθηγητής μικροβιολογίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Όπως ο ίδιος ανέφερε «είναι μια κατάσταση αδιέξοδη. Δεν έχω πλήρη εικόνα αλλά είναι απολύτως σαφές πως χιλιάδες άνθρωποι χωρίς υποδομή, τουαλέτες κλπ, στοιβαγμένοι ο ένας πάνω στον άλλον είναι προϋπόθεση για μετάδοση νοσημάτων. Φοβάμαι για τροφικές δηλητηριάσεις, για μολυσμένο νερό, όπως βλέπω τις εικόνες. Μιλάμε για μια κατάσταση ανθυγιεινή που πρέπει οπωσδήποτε να επιλυθεί».

Αναφορικά με την χθεσινή αλματώδη αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊου στην χώρα μας ο ίδιος σχολίασε πως «γενικώς θα βλέπουμε αυξομειώσεις αυτό δεν είναι κάτι που μας απασχολεί τόσο το να παρακολουθούμε τις διασωληνώσεις και τις εισαγωγές που αυξάνονται και γενικώς είμαστε σε μια ασταθής ισορροπία που μπορεί να ανατραπεί ανά πάσα στιγμή ενώ τόνισε πως δεν πρέπει να χαλαρώνονται τα μέτρα».

Εμβόλιο

Σχετικά με το εμβόλιο ο ίδιος σημείωσε πως η επιστημονική κοινότητα πάντα έλεγε ότι για να βγει εμβόλιο χρειάζεται μια διαδικασία η οποία μπορεί να είναι ταχεία αλλά το πιθανότερο είναι να είναι σχετικά βραδεία.

skai.gr

 

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα