Ζυμαρικά με κοτόπουλο και πέστο με σπανάκι

15.04.2021 / 19:09
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
zimarika-me-kotopoulo-kai-spanaki-mikri-430x575

Υλικά
500 γρ. ζυμαρικά της προτίμησής μας
300 γρ. στήθος κοτόπουλο, σε κύβους
2 κουτ. σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι, μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για το πέστο
100 γρ. τρυφερά φύλλα σπανάκι
5-6 φύλλα βασιλικό
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο
½ κουτ. γλυκού φυλλαράκια φρέσκο θυμάρι
20 γρ. κουκουνάρι
30 γρ. φουντούκια ή καρύδια
2-3 κουτ. σούπας τυρί αρσενικό Νάξου
χυμό και ξύσμα από 1/2 λεμόνι
80 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι, μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο


Διαδικασία
Πλένουμε και στεγνώνουμε καλά τα φύλλα από το σπανάκι και τον βασιλικό. Ρίχνουμε στο μπλέντερ πολτοποιούμε όλα τα υλικά για το πέστο. Αφήνουμε στην άκρη.

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία τους. Τα σουρώνουμε. Τα περιχύνουμε με το μισό πέστο και τα διατηρούμε ζεστά.

Ταυτόχρονα σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το κοτόπουλο με 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο μέχρι να ψηθεί, το αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε 2 κουτ. σούπας από το πέστο. Σερβίρουμε σε μεγάλη πιατέλα τα ζεστά ζυμαρικά με το κοτόπουλο και το υπόλοιπο πέστο.

Φωτογραφία – Food styling: Εύα Μονοχάρη – Funky Cook

Tips
Προσθέστε στο πέστο τρυφερά φύλλα από παντζάρια. Του ταιριάζουν πολύ.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα