“Ζυγώνει” ο Προαστιακός από την Πάτρα στην Κάτω Αχαϊα

01.02.2021 / 20:15
γκο 8

Το  δοκιμαστικό δρομολόγιο του προαστιακού Πάτρα-Κάτω Αχαΐα πέρασε με επιτυχία το τεστ. Το κρίσιμο ήταν να αυξηθεί η ταχύτητα τόσο που να επιτρέπει ο χρόνος την έγκαιρη μετάβαση του συρμού από τον σταθμό του Αγίου Ανδρέα της Πάτρας στην γειτονική πόλη.

Πληροφορούμαστε ότι η απόσταση διανύθηκε, με όλες τις προγραμματισμένες στάσεις, στο διάστημα των 26-27 λεπτών. Αυτό σημαίνει ότι ο χρόνος επαρκεί για να γίνει πραγματικότητα η νότια επέκταση του προαστιακού μέχρι την Κάτω Αχαΐα αντί να φτάνει μέχρι τα Καμίνια όπως συμβαίνει σήμερα.

Τρία ήταν τα ζητήματα που έθεσε βαρύτητα ο ΟΣΕ στην προετοιμασία για την επέκταση. Το πρώτο αφορούσε την εγκατάσταση 32 μπαρών (δύο υφιστάμενων και 30 νέων) του Αυτόματου Συστήματος Ισόπεδης Διάβασης.

 Το δεύτερο ζήτημα ήταν να ολοκληρωθεί η νέα περίφραξη σε εντοπισμένα σημεία της διαδρομής που εκτελείται το δρομολόγιο και να γίνει επιδιόρθωση σε τμήματα της παλιάς περίφραξης που είχαν καταστραφεί. Το τρίτο ήταν να πάρει η γραμμή με τη δοκιμή τα φορτία της, ώστε να μην υπάρξει αστάθεια.

Το επόμενο βήμα είναι να ενημερώσει ο ΟΣΕ για τους νέους χρόνους της γραμμής, αφού ως διαχειριστής της καθορίζει τις ταχύτητες, και στη συνέχεια η ΤΡΑΙΝΟΣΕ να προχωρήσει τις διαδικασίες για την εκτέλεση του δρομολογίου

Πηγή: Πελοπόννησος

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα