Ζούπας: “Οι αλλαγές στον ποινικό κώδικα έχουν έναν τιμωρητικό χαρακτήρα”

27.02.2024 / 7:04
ka 63

Ένα βήμα πίσω είναι η αλλαγή του ποινικού κώδικα και η αυστηριοποίηση των ποινών που προωθεί το υπουργείο Δικαιοσύνης, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου της Πάτρας, Αθανάσιο Ζούπα.

 Ο κ. Ζούπας μιλώντας στον Max Fm και στον Γιάννη Γεωργόπουλο τόνισε μεταξύ άλλων: Οι αλλαγές αυτές φέρνουν στον προσκήνιο τον τιμωρητικό χαρακτήρα των όσων κατηγορούνται.

 Ο τιμωρητικός αυτός χαρακτήρας μπορεί να υπάρχει στη συνείδηση του κόσμου και να είναι διάχυτος όταν αναφερόμαστε στις μεταξύ μας συζητήσεις στην τιμωρία ενός ατόμου, όμως πλέον δεν υπάρχει και δεν πρέπει να υπάρχει στη νομική επιστήμη».

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου έθεσε όμως και τον εξής προβληματισμό: «Ας πούμε ότι όλοι αυτοί οι άνθρωποι που κάνουν κάτι μεμπτό τιμωρούνται και πάνε φυλακή.

Σε ποια φυλακή θα πάνε όταν γνωρίζουμε ότι υπάρχει αυτός ο συγχρωτισμός σε όλα τα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας; Και όταν αναφερόμαστε σε νέους ανθρώπους κατά πόσο θα μπορούν να σωφρονιστούν μέσα σε τέτοιες φυλακές και τι θα βγουν από εκεί; Δεν θα πρέπει να το ξεχνάμε αυτό, η βία φέρνει πάντα βία».

Σημειώνουμε ότι οι δικηγόροι σε όλη την επικράτεια, αλλά ο δικηγορικός σύλλογος της Πάτρας απέχουν από όλες τις ποινικές δίκες μέχρι και την Παρασκευή 1.3.2024 καθώς επίσης και από «την έκδοση Διαταγών Πληρωμής και τις πράξεις αναγκαστικής εκτέλεσης Τραπεζών και Εταιρειών Διαχείρισης Απαιτήσεων (Funds) μέχρι 31.3.2024″.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα