Ζουν την δική τους αγωνία για τον 16χρονο στην Ανατολική Πάτρα – Τα δύο σενάρια που τους ανησυχούν

08.12.2022 / 12:59
ka 2

Την δική τους αγωνία ζουν οι κάτοικοι του Ανατολικού Διαμερίσματος της Πάτρας μετά το τραγικό περιστατικό που συνέβη με τον πυροβολισμό του 16χρονου στην Θεσσαλονίκη που δίνει μάχη για την ζωή του.

Οι διαμαρτυρίες των Ρομά από τον καταυλισμό του Ριγανόκαμπου και οι φωτιές που ανάβουν στους γύρω δρόμους, η επιθετικότητα που δείχνουν ειδικότερα μετά από αυτό το συμβάν, αλλά και γενικότερα το όλο κλίμα τους έχει κάνει να ανησυχούν.

«Είναι μία κατάσταση έκρυθμη που μας ανησυχεί ιδιαίτερα» αναφέρει η γενική γραμματέας του εκπολιτιστικού συλλόγου της Περιβόλας Νίκη Χαϊδοπούλου, μιλώντας στο dete.gr.

«Ξέρουμε αν γίνει το κακό και το 16χρονο παιδί καταλήξει, τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα για μας αφού είμαστε δίπλα σε ένα από τα επίκεντρα των κινητοποιήσεων. Ευχόμαστε μην γίνει κάτι τέτοιο, το παιδί να σωθεί γιατί αυτό που συνέβη είναι τραγικό».

Εκείνο που τους ανησυχεί ιδιαίτερα είναι δύο ενδεχόμενα: Ο αποκλεισμός των δρόμων της Ηρακλέους και της παραπλεύρου της μίνι περιμετρικής και το σενάριο της ενίσχυσης των εκεί Ρομά από άλλους ομόφυλους τους από διάφορα μέρη της επικράτειας.

«Κάτι τέτοιο θα μας αποκόψει εντελώς από την υπόλοιπη Πάτρα και θα μας αφήσει εκτεθειμένους σε ένα πλήθος που ασφαλώς θα είναι εξαγριωμένο. Αυτό που θέλω να τονίσω ότι δεν δημιουργούν όλοι οι Ρομά στον καταυλισμό του Ριγανόκαμπο τουλάχιστον προβλήματα.

Τα προβλήματα προέρχονται από συγκεκριμένες και μεμονωμένες ομάδες κυρίως νεαρών». Κι όλα αυτά τη στιγμή που δεν υπάρχει καμία εξέλιξη πάνω στο θέμα της παραχώρησης του χώρου για την διαμόρφωση του Ανατολικού Πάρκου, με τους κατοίκους της περιοχής να βρίσκονται σε αναμονή. Πόσο ακόμα όμως;

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα