Ζωντανή νεκρή: 3 χρόνια προσπαθεί να αποδείξει ότι δεν έχει πεθάνει

13.01.2021 / 10:18
skia120121

Μια απίστευτη περιπέτεια για τρία ολόκληρα χρόνια πέρασε μια 58χρονη Γαλλίδα, προσπαθώντας να αποδείξει ότι είναι ζωντανή μετά από απόφαση δικαστηρίου που την ήθελε νεκρή.

Η Jeanne Pouchain πέθανε, σύμφωνα με τις αρχές, το 2017 και αφού είχε προηγηθεί μια μακρά δικαστική διαμάχη με μια πρώην υπάλληλο στην εταιρία καθαρισμού που διατηρούσε.

“Πήγα να δω έναν δικηγόρο, ο οποίος μου είπε ότι θα επιλυθεί γρήγορα καθώς γιατρός πιστοποίησε ότι ήμουν ζωντανή. Αλλά επειδή υπήρξε μια δικαστική απόφαση, αυτό δεν ήταν αρκετό”, δήλωσε η Pouchain. “Είναι μια τρελή ιστορία. Δεν μπορούσα να το πιστέψω. Ποτέ δεν πίστευα ότι ένας δικαστής θα κηρύξει κάποιον νεκρό χωρίς πιστοποιητικό. Ωστόσο, η ενάγουσα ισχυρίστηκε ότι η κ. Pouchain ήταν νεκρή, χωρίς να παρέχει αποδείξεις και όλοι την πίστεψαν. Κανείς δεν έλεγξε “, είπε στο AFP η δικηγόρος της.

Η απόφαση εφετείου να χαρακτηρίσει νεκρή την Pouchain λήφθηκε τον Νοέμβριο του 2017 μετά από πάνω από μια δεκαετία νομικών συγκρούσεων με μια δυσαρεστημένη πρώην υπάλληλο.

Ένα δικαστήριο διέταξε το 2004 την Pouchain να πληρώσει το πρώην μέλος του προσωπικού – σύμφωνα με πληροφορίες αποχώρησε από τη δουλειά της όταν η εταιρεία της Pouchain έχασε ένα μεγάλο συμβόλαιο – περίπου 14.000 ευρώ σε αποζημίωση. Καθώς η υπόθεση ήταν εναντίον της εταιρίας της και όχι της Pouchain προσωπικά, η απόφαση δεν εφαρμόστηκε ποτέ. Το 2009, η υπάλληλος προχώρησε ξανά σε μήνυση, αλλά η υπόθεση απορρίφθηκε.

Το 2016, πιστεύοντας ότι η Pouchain πέθανε, ένα εφετείο διέταξε τον γιο και τον σύζυγό της να πληρώσουν την αποζημίωση. Τον επόμενο χρόνο, η υπάλληλος ενημέρωσε το δικαστήριο ότι οι επιστολές της προς το πρώην αφεντικό της ήταν αναπάντητες και ότι είχε πεθάνει. Η Pouchain “σβήστηκε” από τα επίσημα αρχεία, ακυρώθηκαν η ταυτότητά της, η άδεια οδήγησης, ο τραπεζικός λογαριασμός, η ασφάλιση υγείας και άλλα επίσημα έγγραφα που απαιτούνται για να αποδείξει την ύπαρξή της.

Καθώς η δικηγόρος της ζήτησε αυτήν την εβδομάδα να την “αναστήσουν”, η Pouchain κατηγόρησε την πρώην υπάλληλο ότι επινόησε τον θάνατό της σε μια προσπάθεια να κερδίσει αποζημίωση από τους κληρονόμους της. Ο δικηγόρος της υπαλλήλου αντέδρασε υποστηρίζοντας ότι η Pouchain έκανε την νεκρή για να αποφύγει την αποζημίωση, κατηγορίες που αρνήθηκε.

“Δεν έχω έγγραφα ταυτότητας, ούτε ασφάλιση υγείας, δεν μπορώ να αποδείξω στις τράπεζες ότι είμαι ζωντανή … Δεν είμαι τίποτα”, είπε η Pouchain.

“Είναι καιρός κάποιος να πει «σταματήστε». Αν δεν πολεμήσω, κανένας δεν πρόκειται να πολεμήσει για μένα. Η γιαγιά του συζύγου μου είναι 102… έχει ζήσει πολλά πράγματα, συμπεριλαμβανομένου του πολέμου, αλλά λέει ότι δεν υπέστη ποτέ τίποτα τόσο σκληρό όσο αυτό που έχω περάσει εγώ”.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα