Ζευγάρι δασκάλων σε διεθνές καρτέλ ναρκωτικών – Πώς δρούσε το κύκλωμα των σκληρών κακοποιών

15.12.2022 / 19:21
fa 51

Μεγάλο κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών με επαφές και στο εξωτερικό εξάρθρωσε η Αστυνομία συλλαμβάνοντας 11 άτομα μεταξύ των οποίων και δύο δασκάλους που διδάσκουν σε σχολείο της δυτικής Αττικής. Στους συλληφθέντες συμπεριλαμβάνονται επίσης σκληροί κακοποιοί από τη Σερβία και την Κροατία.

Όπως έγινε γνωστό, το κύκλωμα, που εισήγαγε κατεργασμένη κάνναβη από την Ισπανία στην Ελλάδα και τη διακινούσε στη συνέχεια, μαζί με κοκαϊνη, στην Αττική, εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής.

Η αποδόμηση της εγκληματικής οργάνωσης επιτεύχθηκε σε ειδική επιχείρηση, την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου, σε συνεργασία με την DEA Athens και την συνδρομή της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας, του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών και αστυνομικού σκύλου ενώ συνελήφθησαν συνολικά 11 άτομα, εκ των οποίων 9 μέλη της σπείρας.

Εκρηκτικά και βόμβες

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τις έρευνες εκτός από ποσότητες ναρκωτικών εντοπίστηκαν εκρηκτικά, όπλα και χρηματικά ποσά.

Όπως επισήμανε κατά την παρουσίαση της υπόθεσης ο διευθυντής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Ταξίαρχος Δημήτρης Δάβαλος «πρόκειται για μία εγκληματική οργάνωση τα μέλη της οποίας είχαν «πλούσιο» ποινικό παρελθόν, ενώ από τη μεθοδολογία δράσης, τις κατασχεθείσες ποσότητες ναρκωτικών και τα μέτρα φύλαξης που λάμβαναν, εκτιμάται ότι από την εγκληματική τους δράση θα αποκόμιζαν παράνομα έσοδα ύψους τουλάχιστον -250.000- ευρώ.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα