Ζάκυνθος: Στο νησί το ιστιοπλοϊκό σκάφος του WWF «Blue Panda» (βίντεο)

24.07.2021 / 11:29
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ka 18

To ιστιοπλοϊκό του WWF θα διασχίσει τη Μεσόγειο μέχρι και τον Νοέμβριο, ταξιδεύοντας συγκεκριμένα σε έξι σημαντικές Θαλάσσιες Προστατευόμενες Περιοχές της Μεσογείου.

Η στάση του Blue Panda στην Ελλάδα πραγματοποιείται στη Ζάκυνθο, καθώς εκεί βρίσκεται το Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Ζακύνθου (ΕΘΠΖ), ο κόλπος του Λαγανά, και η παραλία των Σεκανίων, το σημαντικότερο «μαιευτήριο» της Μεσογείου για τη θαλάσσια χελώνα Caretta caretta που συγκεντρώνει κάθε χρόνο 500 – 1.000 φωλιές. Το WWF Ελλάς προστατεύει εδώ και σχεδόν 30 χρόνια τα Σεκάνια και είτε αυτόνομα, είτε μέσα από συνεργασία με το ΕΘΠΖ και άλλες περιβαλλοντικές οργανώσεις, διαφυλάσσει τον οικότοπο όπου επιλέγει να επιστρέφει κάθε χρόνο το σημαντικό αυτό είδος.

Κατά την παραμονή του Blue Panda στη Ζάκυνθο πραγματοποιείται πλήθος δράσεων για την ευαισθητοποίηση των πολιτών και την ανάδειξη της αξίας των Θαλάσσιων Προστατευόμενων Περιοχών σε σχέση με τη βιοποικιλότητα και την ευημερία των τοπικών κοινωνιών.

Οι πολίτες μπορούν να έρθουν στο Παλιό Λιμάνι της Ζακύνθου (Πόρτο) στις 17, 18, 24 και 25 Ιουλίου το απόγευμα (19:00 – 21:30) και, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, να συνομιλήσουν με την ομάδα του WWF. Θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τους κινδύνους που αντιμετωπίζει η θαλάσσια ζωή, αλλά και για τη ζωτικής σημασίας ανάγκη να διασφαλιστεί η προστασία του 30% της Μεσογείου μέχρι το 2030.

Επίσης ο «Πλατύφορος» σε συνεργασία με το Μεσογειακό Γραφείο Πληροφόρησης για το Περιβάλλον, τον Πολιτισμό και την Αειφόρο Aνάπτυξη (MIO-ECSDE), σας προσκαλεί στην έκθεση ευαισθητοποίησης “MARLISCO” για τα θαλάσσια απορρίμματα, που θα πραγματοποιηθεί στις 18-28 Ιουλίου 2021 στο παλιό λιμάνι (Πόρτο), 19:00-21:00.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα