Ζάκυνθος: Πρόβλημα με τις υιοθεσίες αδέσποτων σκυλιών στο εξωτερικό – Δεν μπορούν να ταξιδέψουν διότι δεν μπορεί να εκδοθεί ένα απαραίτητο πιστοποιητικό υγείας

01.04.2021 / 15:32
efialtis-ta-adespota-skylia-720x405

Τους τελευταίους μήνες λόγω του Covid -19 και των ταξιδιωτικών περιορισμών που έχουν προκύψει τα εκατοντάδες αδέσποτα που φιλοξενούνται από τις φιλοζωικές του νησιού μας δεν μπορούν να ταξιδέψουν στα σπίτια τους στο εξωτερικό διότι το νησί μας δεν μπορεί να εκδόσει ένα πιστοποιητικό υγείας, απαραίτητο για να περάσουν τα σύνορα.

Το πιστοποιητικό αυτό γνωστό ως TRACES για να εκδοθεί προϋποθέτει ένα δημοτικό καταφύγιο η κάποιες άλλες προϋποθέσεις τις οποίες δεν συμμορφώνονται οι υπεύθυνοι στο να βρουν λύση.

Τόσα χρόνια οι φιλοζωικές έστελναν περίπου 1000 αδέσποτα σε υπέροχα σπίτια στο εξωτερικό και το πρόβλημα των αδέσποτων ήταν το λιγότερο δευτερεύον για τους δήμους γιατί δεν προλάβαιναν να το αντιμετωπίσουν με τις φιλοζωικές άμεσα ενεργές.

Τώρα όμως τις φιλοζωικές γεμάτες πλέον όπου έχουν λυγίσει με τον αριθμό των αδέσποτων που έχουν μαζέψει δεν μπορούν να πάρουν αλλά στους χώρους φιλοξενίας τους όποτε το θέμα γίνεται πλέον εμφανές και κάθε μέρα όλο και πιο τεράστιο.

Να σημειώσουμε πως τα λεγόμενα «αδέσποτα» δεν εμφανίστηκαν από το πουθενά , όλα είναι πρώην δεσποζόμενα ζωα ή ανεπιθύμητα κουτάβια των υπάρχων δεσποζόμενων ζώων τα οποία έχουν πέσει ή έπεσαν στα χέρια ανεύθυνων ιδιοκτητών.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα