Ζάκυνθος: Κραυγή απόγνωσης 87χρονης – «Με 400 ευρώ σύνταξη, πώς να ζήσω;»

26.11.2020 / 10:18
GIATRA

Κραυγή απόγνωσης από την 87χρονη ζακυνθινής, Κατερίνα Γιατρά, η οποία μένει στην περιοχή του Σαρακηνάδου και προσπαθεί να τα βγάλει πέρα με μια σύνταξη 400 ευρώ… Θέλει να δημοσιοποιήσει το πρόβλημά της και να ζητήσει από την κυβέρνηση να στηρίξει τους συνταξιούχους, οι οποίοι λόγω των περικοπών δεν μπορούν να επιβιώσουν. «400 ευρώ παίρνω σύνταξη και το επικουρικό. Πληρώνω ρεύμα, νερό, τηλέφωνο! Είναι δράμα η κατάσταση μου. Από τον Κατρούγκαλο ξεκίνησαν οι περικοπές στις συντάξεις και αντιμετωπίζω πρόβλημα. Πολλές φορές δεν έχω τίποτα μέσα στο ψυγείο. Είναι ντροπή τους! Ζητάω να μου επιστρέψουν τα λεφτά που δούλεψα».

Παροχή βοήθειας σε άστεγο
Έναν συμπολίτη μας, ο οποίος ζει κάτω από άθλιες συνθήκες σε ένα αυτοκίνητο στην περιοχή της Αγίας Τριάδας θέλησαν να βοηθήσουν ο Βουλευτής Διονύσης Ακτύπης και ο πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Ι.Ν. Διονύσης Καμβάσης. Ο άνδρας πέρυσι έμεινε για τρεις μήνες στον ΟΔΑΖ, αλλά δεν προσαρμόστηκε και έφυγε με δική του ευθύνη, υπογράφοντας σχετικό έγγραφο.

Τώρα, ο Βουλευτής και ο πρόεδρος του ΟΔΑΖ του πρότειναν να επιστρέψει στο ίδρυμα, αφού υπάρχει κρεβάτι για να φιλοξενηθεί, αλλά όπως επισημαίνουν, ήταν ανένδοτος. Σε σχετική ανάρτηση που έκανε ο Βουλευτής στο Facebook αναφέρεται: «Μετά από μηνύματα συμπολιτών μας οι οποίοι έθεσαν υπόψη μου το συγκεκριμένο ζήτημα, επισκέφθηκα, σήμερα το πρωί, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του ΟΔΑΖ κύριο Διονύσιο Καμβάση έναν συμπολίτη μας ο οποίος διαβιεί κάτω από απάνθρωπες συνθήκες, αφού ελλείψει στέγης, ζει μέσα σε ένα εγκαταλελειμμένο αυτοκίνητο. Στον άνθρωπο αυτό προσφέραμε στέγη στον ΟΔΑΖ και την ευκαιρία να ζήσει κάτω από καλύτερες και πιο ανθρώπινες συνθήκες. Ο ίδιος, ωστόσο, αφού μας ευχαρίστησε για το ενδιαφέρον μας, μας δήλωσε πως αυτός είναι ο τρόπος ζωής τον οποίον έχει επιλέξει και πως δεν προτίθεται να τον αλλάξει. Κατόπιν, τόσο ο κύριος Καμβάσης, όσο και εγώ προσωπικά ενημερώσαμε τον συμπολίτη μας πως πάντα θα υπάρχει για αυτόν ένα διαθέσιμο κρεβάτι στον ΟΔΑΖ, σε περίπτωση που αλλάξει γνώμη. Τέλος, θα ήθελα να παρακαλέσω οποιονδήποτε συμπολίτη μας γνωρίζει κάποιον που έχει ανάγκη από στέγη να επικοινωνήσει μαζί μας. Άλλωστε, στη δύσκολη υγειονομική συγκυρία την οποία διέρχεται τη στιγμή αυτή η χώρα μας η βοήθεια προς τους συνανθρώπους μας, που το έχουν περισσότερο ανάγκη, είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε».

imerazante.gr

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα