Ζαϊμης: Το φυσικό αέριο ως καύσιμο- γέφυρα για τη διαμόρφωση της επόμενης μέρας

25.04.2023 / 12:36
ΤΡΑΠΕΖΙ_2 (3)

Το εμβληματικό έργο του αγωγού σταθερής πίεσης Μεγαλόπολη-ΒΙΠΕ Πατρών της ΔΕΣΦΑ, που θα μπορεί να παρέχει φυσικό αέριο αλλά και υδρογόνο, οι προοπτικές ανάπτυξης για τη Δυτική Ελλάδα και η προσπάθεια κυκλικής οικονομίας τέθηκαν στο επίκεντρο του διαλόγου στο «Social Hub by RouteLAB» την Τετάρτη 19 Απριλίου στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών.

 Κεντρικός ομιλητής στη θεματική ” Η πρακτική αξιοποίηση του Υδρογόνου σε κλάδους της οικονομικής δραστηριότητας ” ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας Φωκίων Ζαΐμης, ο οποίος μίλησε για το στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης των υποδομών για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου.

«Ένα έργο που ανασύραμε από την αφάνεια που βρισκόταν από το 2011 και μέσα από τεράστιες δυσκολίες διεκδικήσαμε-στηρίξαμε και υποστηρίζουμε σθεναρά φέρνει την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος μπροστά στο θέμα της  ενεργειακής υποδομής  εν συγκρίσει με άλλες περιφέρειες της χώρας. Πρόκειται για μια σημαντική προσπάθεια προς όφελος των επιχειρήσεων και των πολιτών της Δυτικής Ελλάδος.

Ζαϊμης: Το φυσικό αέριο ως καύσιμο- γέφυρα για τη διαμόρφωση της επόμενης μέρας 2

Ο ρόλος του φυσικού αερίου, ως καύσιμου-γέφυρας για τη διαμόρφωση της επόμενης μέρας στην αγορά ενέργειας, αποδεικνύεται ιδιαίτερα σημαντικός, τόσο για την ένταξη καθαρότερων μορφών ενέργειας στο ενεργειακό μείγμα, όσο και για την υποστήριξη της οικονομικής ανάπτυξης μέσω της απρόσκοπτης παροχής ενέργειας προς όλους», δήλωσε ο κ. Ζαΐμης.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα