Ύστατη προσπάθεια Κικίλια για να μην προχωρήσει σε επιστράτευση των ιδιωτών γιατρών

19.03.2021 / 20:12
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ντα 13

Η διορία του 48ωρου που είχε δώσει ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας στους ιδιώτες γιατρούς να δηλώσουν συμμετοχή συντασσόμενοι στο πλευρό των συναδέλφων τους στο ΕΣΥ, στην μάχη που δίνει η χώρα μας κατά της πανδημίας Covid, εξέπνευσε σήμερα το απόγευμα.

Μέχρι στιγμής, οι ιδιώτες γιατροί που έχουν ανταποκριθεί στο κάλεσμα της κυβέρνησης και του Υπουργείου Υγείας είναι μόλις 53, ενώ δεν συμπληρώθηκε ο αριθμός των 200 γιατρών  και συγκεκριμένα παθολόγων, γενικών γιατρών, πνευμονολόγων και αναισθησιολόγων, που ζήτησε ο υπουργός Υγείας, κ. Κικίλιας, για να μην προχωρήσει σε επιστράτευση.

Σε μια ύστατη προσπάθεια συνεννόησης με τους ιδιώτες γιατρούς, ο υπουργός Υγείας αναμένεται να συμμετάσχει αύριο το πρωί σε διαδικτυακή σύσκεψη που πραγματοποιούν όλοι οι Ιατρικοί Σύλλογοι της χώρας, στην οποία προσκλήθηκε από τους ίδιους τους γιατρούς.

Την ίδια στιγμή η πίεση στο ΕΣΥ είναι πλέον ασφυκτική, καθώς και σήμερα στην εκπνοή της 24ωρης εφημερίας των νοσοκομείων 194 ασθενείς με κορονοϊό εισήχθησαν στο σύστημα Υγείας. Την ίδια στιγμή δεκάδες παραμένουν οι διασωληνωμένοι ασθενείς, οι οποίοι παραμένουν σε λίστα αναμονής για να εισαχθούν σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης της περασμένης Τετάρτης (17/3), ο κ. Κικίλιας είχε αναφέρει συγκεκριμένα:  «Σε αυτή τη μάχη για τη ζωή αναμένουμε και ζητούμε τη στήριξη από όλους τους γιατρούς», προσθέτοντας ότι «εάν στις επόμενες 48 ώρες δεν έχουν ανταποκριθεί τουλάχιστον 200 γιατροί στο νέο αυτό κάλεσμα θα ζητήσει από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να γίνει επίταξη υπηρεσιών ιδιωτών γιατρών που έχουν ειδικότητες οι οποίες είναι αναγκαίες για τη νοσηλεία COVID περιστατικών».

Iatropedia

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα