Υπουργείο Υγείας – Περισσότεροι από 9 στους 10 ασθενείς στις ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι

24.08.2021 / 15:57
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
The Prime Minister of Greece, Kyriakos Mitsotakis, visits the new ICU ward at KAT General Hospital, in Athens, on Feb. 4, 2021 / Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στις νέες κλίνες ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Αττικής ΚΑΤ, στην Αθήνα, στις 4 Φεβρουαρίου, 2021

Αν όλοι οι Έλληνες είχαμε κάνει το εμβόλιο, τότε χτες δεν  θα είχαμε κάτι παραπάνω από το 1/10 των ΜΕΘ COVID κατειλημμένες, δηλαδή περίπου 50 ΜΕΘ αντί των 319, αναφέρει το υπουργείο Υγείας, γνωστοποιώντας επίσης πως το 91,22% όσων νοσηλεύονται στις ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι.

Τα νούμερα λοιπόν σχετικά με το πόσο σημαντικό όπλο είναι το εμβόλιο απέναντι στην πανδημία μιλούν από μόνα τους, καθώς ουσιαστικά περισσότεροι από 9 στους 10 δεν έχουν εμβολιαστεί και αυτή τη στιγμή δίνουν μάχη στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Όπως άλλωστε τόνισε σήμερα και ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, σε αυτή τη φάση της πανδημίας, χάρη στο εμβόλιο δεν θα μετατρέψουμε ξανά τα νοσοκομεία μας σε κατά προτεραιότητα χώρους περίθαλψης όσων νοσούν βαριά από COVID.

«Τα νοσοκομεία θα συνεχίσουν να εξυπηρετούν όλα τα περιστατικά καθώς το αντίθετο θα ήταν άδικο και λάθος υγειονομικά απέναντι στην πλειονότητα των πολιτών που έχουν εμβολιαστεί, νοσούν από άλλες ασθένειες και βεβαίως έχουν δικαίωμα σε ισότιμη πρόσβαση στο εθνικό σύστημα υγείας και σωστή περίθαλψη», είπε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα