Υπουργείο Οικονομικών: Δεύτερη ευκαιρία για τις 120 δόσεις – Παράταση για την πληρωμή της δόσης Νοεμβρίου

01.12.2020 / 14:49
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
staikouras-vesuropoulos-eurokinisi-1280x853

Παράταση σχεδιάζουν να δώσουν ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και ο αναπληρωτής υπουργός Απόστολος Βεσυρόπουλος, στην διορία πληρωμής της δόσεως Νοεμβρίου που έληξε χθες βράδυ, προκειμένου να μπορέσουν να ενταχθούν ξανά στις 100 ή 120 δόσεις χιλιάδες φορολογούμενοι που έχασαν τη ρύθμιση λόγω Κορωνοϊού.

Ο λόγος που θα δοθεί παράταση είναι ότι η πλατφόρμα για υπαγωγή εκ νέου στις 100 ή 120 δόσεις άνοιξε την τελευταία εβδομάδα του Νοεμβρίου. Και αυτό σημαίνει ότι φορολογούμενοι που είχαν ήδη παρατήσει την ρύθμιση επειδή έχασαν δόσεις από τον Μάρτιο και μετά, είχαν ελάχιστο χρόνο για να προετοιμαστούν και να μπορέσουν να καταβάλουν μέχρι και χθες την δόση Νοεμβρίου, ώστε να μπουν ξανά στο πρόγραμμα τμηματικής διευκόλυνσης για να πληρώνουν κάθε μήνα μετά την δόση τους, σαν να μην είχαν απολέσει την ρύθμιση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Οικονομικών θα καταθέσει διάταξη που θα δίνει ικανό χρόνο τουλάχιστον 10 ημέρες ή και έως 1 μήνα στους φορολογουμένους για να πληρώσουν μέσα στον Δεκέμβριο τις δόσεις Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου. Σε τέτοια περίπτωση, οι δόσεις που χάθηκαν από Μάρτιο και μετά θα καταβληθούν όταν τελειώσουν οι 100 ή 120 δόσεις αντίστοιχα, στους επόμενους μήνες και σαν επιπλέον δόσεις, όσες και αυτές που χάθηκαν.

Πέτσας: Ρύθμιση σε 120 δόσεις και για τα χρέη της πανδημίας
Στο μεταξύ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, επιβεβαίωσε το δημοσίευμα της Καθημερινής ότι έρχεται ρύθμιση των χρεών της πανδημίας σε 120 δόσεις. Πρόκειται για χρέη που δημιουργήθηκαν την περίοδο της πανδηνικής κρίσης και για τα οποία εξετάζεται να μπουν και αυτά μελλοντικά σε καθεστλως ρύθμισης

«Δεν θα αφήσουμε αυτό να γίνει χιονοστιβάδα. Θα έχουμε 120 και περισσότερες δόσεις για να πατήσουν στα πόδια τους», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος λέγοντας ότι δόθηκε προτεραιότητα στην υγεία με μέτρα που έχουν σαφές αρνητικό αποτύπωμα και πως η πολιτεία θα είναι δίπλα για να στηρίξει όσους πλήττονται.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα