Παρασκευή, 1.07.2022, 3:57 πμ

Υπουργείο Εργασίας: Νέα παράταση για τις ασφαλιστικές οφειλές και δυνατότητα ρύθμισης

12.02.2021 / 11:48
xatzidakis_thema

Εξαγγελίες από τον Κωστή Χατζηδάκη για τη ρύθμιση των ασφαλιστικών εισφορών επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών – Τι περιλαμβάνει η διάταξη που ετοιμάζει η κυβέρνηση
Ρύθμιση ασφαλιστικών οφειλών επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών που δημιουργήθηκαν την πρώτη περίοδο της πανδημίας εξήγγειλε στην Ολομέλεια της Βουλής ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης.

Πρόκειται για χρέη των οποίων η αποπληρωμή θα ξεκινούσε τον Μάιο του 2021. Ωστόσο η κυβέρνηση ετοιμάζει διάταξη για την μετάθεση της έναρξης αποπληρωμής την 1.1.2022. Με την ίδια διάταξη θα ορίζεται ότι η αποπληρωμή αυτών των οφειλών θα γίνεται:

  • Με 24 άτομες δόσεις ή
  • Με 48 δόσεις και 2,5% επιτόκιο

Αναφορικά με τις υφιστάμενες ρυθμίσεις ληξιπρόθεσμων οφειλών, είπε ότι θα υπάρξει παράταση αναστολής πληρωμής δόσεων για τους μήνες Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου.

Πέραν αυτών, ο κ. Χατζηδάκης είπε ότι το επόμενο διάστημα θα τεθεί σε λειτουργία ψηφιακή πλατφόρμα στην οποία οι εργοδότες θα δηλώνουν τους εργαζόμενούς τους και οι δεύτεροι θα μπορούν να υποβάλλουν αίτημα για δύο δωρεάν τεστ covid-19 τον μήνα.

Τέλος, ο υπουργός προανήγγειλε την κατάθεση νομοσχεδίου για την αντιμετώπιση της βίας και των σεξουαλικών παρενοχλήσεων στους εργασιακούς χώρους.

protothema.gr

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα