Υπόθεση Βασιλικής – Βιαστές κυκλοφορούν ελεύθεροι ανάμεσα μας – Κρεμμύδας: “Στρεβλό το νομικό πλαίσιο”

14.06.2024 / 20:24
ka 7

Κυκλοφορούν ανάμεσα μας, έχοντας εκτίσει τις ποινές που τους έχει επιβάλει η δικαιοσύνη, έτοιμοι όμως να ξανακάνουν τα ίδια ειδεχθή εγκλήματα για τα οποία έχουν κατηγορηθεί και έχουν κριθεί ένοχοι.

Η περίπτωση της τραγικής δολοφονίας της 11χρονης Βασιλικής από τον θείο της που προσπάθησε να τη βιάσει και στη συνέχεια τη σκότωσε είναι χαρακτηριστική.

«Με όσους έχω μιλήσει από την οικογένεια και το συγγενικό περιβάλλον της μικρής κανείς δεν γνώριζε ότι ο θείος της είχε κατηγορηθεί και είχε κριθεί ένοχος για παρόμοιο περιστατικό» τόνισε μεταξύ άλλων ο δικηγόρος της οικογένειας της Βασιλικής στον Max Fm και στη Δήμητρα Μπαλαφούτη, Κώστας Κρεμμύδας.

Κι όμως μπορεί να μην γνώρισε κανείς κάτι ,ωστόσο, ο θείος της μικρής είχε κριθεί ένοχος για τον βιασμό μιας 14χρονης κοπέλας πριν από μερικά χρόνια. Είχε εκτίσει την ποινή του και κυκλοφορούσε ελεύθερος.

«Δεν γνωρίζουμε το σκεπτικό της απόφασης και έτσι δεν μπορούμε να το κρίνουμε. Όμως είναι γεγονός ότι το νομικό πλαίσιο για τέτοια ειδεχθή εγκλήματα είναι στρεβλό και θα πρέπει να αλλάξει.

Υπάρχουν πολλά άτομα που έχουν κριθεί ένοχα για τέτοιες εγκληματικές πράξεις, έχουν εκτίσει την ποινή τους και κυκλοφορούν ελεύθερα.

Θα πρέπει να σταματήσει αυτό. Δεν γίνεται άτομα που έχουν κάνει τέτοια πράγματα να βρίσκονται στην κοινωνία, μέσα στο κοινωνικό σύνολο για να ξανακάνουν τα ίδια…».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα