Παρασκευή, 17.09.2021, 5:59 πμ

Υπόθεση Πινακοθήκη: Ψάχνουν αν εμπλέκεται και σε άλλες κλοπές έργων ο 49χρονος

05.07.2021 / 19:55
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ka 4

Η εμπλοκή του 49χρονου ελαιοχρωματιστή, ο οποίος ομολόγησε την κινηματογραφική κλοπή των δύο πινάκων του Πικάσο και του Μοντριάν, από την Εθνική Πινακοθήκη το 2012, και σε άλλες περιπτώσεις ερευνάται από τις δικαστικές αρχές.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται ο 6ος τακτικός ανακριτής που χειρίζεται την υπόθεση, να ζητήσει τη λήψη DNA από τον κατηγορούμενο, προκειμένου να ελεγχθεί εάν έχει σχέση και με άλλες κλοπές διάσημων έργων τέχνης.

Παράλληλα, αναμένεται άμεσα να εκδοθεί βούλευμα από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας, με το οποίο θα αποφασίζεται η απόδοση των πινάκων στην Εθνική Πινακοθήκη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο ανακριτής έχει συγκεντρώσει όλα τα αναγκαία έγγραφα βάσει των οποίων προκύπτει και επισήμως, όπως απαιτεί ο νόμος, ότι η κυριότητα των δύο επίδικων έργων τέχνης ανήκει στην Εθνική Πινακοθήκη.

Επιπλέον, μετά την μετά την εκτίμηση για την αξία των δύο πινάκων, που υπερβαίνει τις 120.000 ευρώ αναμένεται να ζητηθεί η άσκηση συμπληρωματικής ποινικής δίωξης, οπότε σε μία τέτοια περίπτωση αλλάζει και το πλαίσιο ποινής που προβλέπεται για τους δράστες τέτοιων αξιοποίνων πράξεων.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα